Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τρέχουμε 20.000 μέτρα στον Άγιο Κοσμά, για τα παιδιά στο δρόμο


Η φτώχεια και η ανέχεια χτυπάει όλη την κοινωνία, στις μέρες μας.
Μια ομάδα παιδιών όμως αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα, γιατί αναγκάζονται να εργάζονται και να ζητιανεύουν στους δρόμους, χάνοντας το δικαίωμα που έχουν όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και να παίζουν.
Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων βρίσκεται συστηματικά κοντά στα παιδιά που εργάζονται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με στελέχη και εθελοντές της, για να τα ανακουφίσει και να τα βοηθήσει να απομακρυνθούν από την παραμέληση, την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση.
Τους τελευταίους μήνες σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας καταγράφηκαν περισσότερα από 200 παιδιά που εργάζονταν ή επαιτούσαν, ενώ στη Θεσσαλονίκη περισσότερα από 400.
Στις 10 του Μάρτη, η Πρωτοβουλία "Τρέχοντας για τα Παιδιά στο Δρόμο" συμμετέχει για τρίτη φορά στον αγώνα δρόμου 20.000 μέτρων του Αγίου Κοσμά, που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας και το περιοδικό Runner. Όπως κάθε φορά, αφιερώνουμε την προσπάθειά μας, στη συγκέντρωση χρημάτων για τις δράσεις της ΑΡΣΙΣ στο δρόμο και την υποστήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη.
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην προσπάθειά μας, τρέχοντας ή υποστηρίζοντας κάποιο δρομέα, και δηλώνοντας συμμετοχή μέσα από το site μας www.running4children.org (συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα τις σελίδες ΔΡΟΜΕΙΣ ή ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ).
Η υποστήριξη των δρομέων που τρέχουν στον αγώνα, έστω και με ένα συμβολικό ποσό είναι κίνητρο για την προσπάθειά μας.
Διαδώστε την είδηση που έχουμε αναρτήσει και στο facebook:
http://www.facebook.com/events/104117863109893
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο, για να βρουν το δρόμο που πραγματικά δικαιούνται στη ζωή τους!

Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΒΙΑΣ»



Η ΑΡΣΙΣ Θεσσαλονίκης υλοποιεί, στο πλαίσιο του Προγράμματος «CYou! Οι κοινότητες προλαμβάνουν τη νεανική βία», βιωματικό εργαστήριο με θέμα την Πρόληψη της Νεανικής Βίας. Το εκπαιδευτικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που βρίσκονται σε άμεση επαφή με νέους (εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτές νέων, ψυχολόγοι, γονείς, προπονητές).

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Οι Ρομά στη Ρουμανία σήμερα...

Ο δήμαρχος της πόλης Μπαΐα Μάρε αποφάσισε τη δημιουργία τσιμεντένιου τοίχου ανάμεσα σε καταυλισμό των Ρομά και σε αυτοκινητόδρομο.«Η ιδέα του να διαχωρίζεις μια κοινότητα με τόσο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα... αποτελεί θεσμικό ρατσισμό».δήλωσε σε επιστολή  οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων , απαιτώντας από το δήμαρχο να σταματήσει την ανύψωση του τοίχου και να παραιτηθεί.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΜΕ: Πολύ σοβαρά τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Για την ύπαρξη 1.600 εκπαιδευτικών κενών σε σχολεία όλης της χώρας, υποσιτισμό μαθητών και αύξηση της διαρροής κατά την υποχρεωτική εκπαίδευση, έκαναν λόγο σήμερα τα μέλη του προεδρείου της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών της Γερμανίας (GEW).

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Τρέχουμε στη Θεσσαλονίκη κατά της παιδικής εργασίας


Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου βάζουμε τα αθλητικά μας, παίρνουμε τα ποδήλατά μας και τρέχουμε για τα παιδιά στο δρόμο στη Θεσσαλονίκη. Από την Πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Αριστοτέλη) λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκινούν ερασιτέχνες δρομείς μία επιλεγμένη διαδρομή, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το φαινόμενο της παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης και την στήριξη των παρεμβάσεων της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων, για τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο.