Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εθελοντική Ομάδα στη Γυναικεία Φυλακή με το εργαστήρι "Λόγος και Ύφασμα"

Το εργαστήρι Δημιουργίας και Επικοινωνίας «Λόγος και Ύφασμα» ξεκίνησε να λειτουργεί το 2001 στον Κορυδαλλό και συνεχίζεται πλέον στη γυναικεία φυλακή Ελαιώνα Θηβών. Σε αυτό συμμετέχουν 20 περίπου κρατούμενες γυναίκες, οι οποίες φτιάχνουν κουκλες, μαξιλάρια, μπάντες, patchwork, κ.α., και παράλληλα κουβεντιάζουν για καθημερινά τους θέματα.
Η εθελοντική ομάδα που πλαισιώνει τη δράση, συνοδεύει την εκπαιδεύτρια του εργαστηρίου Εύα Χειλαδάκη. Οι εθελοντές / εθελόντριες  συμμετέχουν τόσο στο εκπαιδευτικό- δημιουργικό κομμάτι (κόψιμο υφασμάτων, προετοιμασία των υλικών για τις δημιουργίες των γυναικών κρατουμένων), όσο και στην επικοινωνία με τα μέλη της ομάδας, την υποστήριξη και την εμψύχωσή τους.
Ακόμα, η ομάδα βοηθά στο σχεδιασμό, το συντονισμό και την προώθηση των δράσεων δημοσιοποίησης του εργαστηρίου και πώλησης των έργων του (εκθέσεις, αγορές, bazzars).
Το εργαστήρι πραγματοποιείται τις Τρίτες το απόγευμα, 3:00- 5:00 μ.μ.
- Οι μετακινήσεις προς και από τη Θήβα γίνονται είτε με ΚΤΕΛ, είτε με ιδιωτικό όχημα. Τα έξοδα μετακίνησης όπως και της προμήθειας πρώτων υλών καλύπτονται από την ΑΡΣΙΣ, με την συνδρομή φίλων της οργάνωσης.
- Η ομάδα κάνει μία συνάντηση εποπτείας- συντονισμού κάθε 4 επισκέψεις στη Θήβα, με την παρουσία στελέχους της ΑΡΣΙΣ (Αντώνης Αντωνίου). Η συμμετοχή των εθελοντών/τριών στις συναντήσεις αυτές είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του εργαστηρίου και την υποστήριξη τους στο έργο τους.
- Για την είσοδο στη φυλακή, απαραίτητη είναι κάθε φορά η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.