Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μαθήματα Ελληνικών για μετανάστες - πρόσφυγες

Η δράση αφορά την εκμάθηση ελληνικών σε νέους πρόσφυγες και μετανάστες έως 30 ετών. Κάθε  εθελοντής κάνει μαθήματα σε τμήματα μικρών ομάδων, ως 8 ατόμων. Οι μαθητές γνωρίζουν ελάχιστα -ή καθόλου- ελληνικά και εκπαιδεύονται σε βασικές γνώσεις, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες τους. Τα μαθήματα γίνονται με τη χρήση ειδικών βοηθημάτων σχετικών με την εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. Είναι 2ωρα και πραγματοποιούνται 1 φορά τη εβδομάδα κυρίως τις απογευματινές ώρες (16-20) στα γραφεία της ΑΡΣΙΣ ή σε κοντινούς χώρους, από τον Οκτώβριο ως τον Ιούνιο κάθε χρονιάς.
Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές δεν απαιτείται να είναι εκπαιδευτικοί αλλά να είναι πτυχιούχοι κάποιας σχολής. Οι εθελοντές παίρνουν εκπαίδευση σχετικά με την εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. Οι μαθητές κατανέμονται σε ομάδες, ανάλογα με το επίπεδο γνώσεών τους και η ομάδα εθελοντών σχεδιάζει και οργανώνει αντίστοιχα το πλάνο των μαθημάτων. Κάθε εθελοντής αναλαμβάνει να ετοιμάζει εγκαίρως τά μαθήματά του σε συνεργασία με την ομάδα.
Οι εθελοντές συμμετέχουν σε συναντήσεις εποπτείας με στέλεχος της ΑΡΣΙΣ μια φορά το μήνα.
Κάθε εθελοντής διατηρεί ημερολόγιο παρουσίας, συμμετοχής και προόδου των μαθητών. Επίσης, συνεργάζεται με την κοινωνική υπηρεσία της ΑΡΣΙΣ όταν στην επικοινωνία του με τους μαθητές προκύπτει ζήτημα που χρειάζεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη ή νομική συνδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.