Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Άστεγοι στις Πόλεις "Αλλαγή στην ποιότητα και στην ταυτότητα των αστέγων"

"Επιδεινώνεται διαρκώς η εικόνα στην Αθήνα με τον αριθμό των αστέγων να βαίνει αυξανόμενος, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους περιφερειακούς δήμους". Αυτό υποστηρίζεται μεταξύ άλλων σε άρθρο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) που δημοσιεύεται από το περιοδικό "Greek Money".

Στο άρθρο αυτό, φιλοξενείται η άποψη του Σπύρου Ψύχα, πρώην μέλους του Δ.Σ. της FEANTSA που υποστηρίζει ότι «οι ξενώνες του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και του δήμου συμβάλλουν στον ιδρυματισμό και δεν αναπτύσσονται προγράμματα επανένταξης. Δεν γίνεται τίποτα προκειμένου να εφαρμοσθεί το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2008 για τη λήψη μέτρων για τους αστέγους του δρόμου, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Δεν έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα ο θεσμός της κοινωνικής κατοικίας, που ισχύει σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
Επίσης, η Κατερίνα Πούτου σημειώνει ότι "«Κοινωνικές συγκρούσεις σε επίπεδο δρόμου, ως έκφραση θυμού και λόγω ελλείμματος κοινωνικών πολιτικών, εμφανίζονται από τη στιγμή που άλλες ομάδες μέσα από αυτές τις συγκρούσεις θα αναζητήσουν να αποκτήσουν ταυτότητα. Για τον λόγο αυτό και ενόψει της επιδείνωσης οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων είναι αναγκαία η ενεργοποίηση υπηρεσιών κοινωνικών υποδομών και προγραμμάτων για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα υπάρξει ανακατάταξη από τους πολίτες, μέσα από συγκρούσεις βάσης ή η Πολιτεία θα εγγυηθεί πολιτικές κοινωνικής προστασίας».
Ολόκληρο το άρθρο εδώ
Επίσης, σχετικό άρθρο με τίτλο "Ραγδαία αύξηση νέων αστέγων στην Ελλάδα" δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στην Καθημερινή. Το άρθρο αυτό μπορείτε να το δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.