Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εθελοντική νομική ομάδα

Η ομάδα αποτελείται από εθελοντές νομικούς, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων.

Η νομική ομάδα κυρίως επιδιώκει:
Α) την παροχή νομικής ενημέρωσης, συμβουλευτικής και στήριξης σε παιδιά και νέους, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιπτώσεις εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ζουν σε δυσμενείς συνθήκες και συναντούν σοβαρές δυσκολίες και εμπόδια κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους
Β) την μελέτη και επεξεργασία νομικών και θεσμικών ζητημάτων και προβλημάτων καθώς και την διατύπωση τεκμηριωμένων θέσεων και προτάσεων προς την Πολιτεία για τη βελτίωση των υπαρχόντων θεσμών και μεθόδων υποστήριξης των παιδιών και των νέων. Οι θέσεις και προτάσεις που διατυπώνονται, τίθενται υπόψη των στελεχών και της διοίκησης της ΑΡΣΙΣ, με στόχο να προκύπτουν κείμενα που δημοσιοποιούνται και εκπροσωπούν την οργάνωση συνολικά.
Η ομάδα συναντιέται τακτικά, κάθε Πέμπτη μεσημέρι, μαζί με ένα στέλεχος του γραφείου της ΑΡΣΙΣ (Δήμητρα Σουλελέ) και κατανέμει μεταξύ των μελών της ευθύνες και αποστολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.