Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων στον Ελεώνα Θηβών

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, μυθολογίας και ιστορίας παρακολουθούν από τις αρχές Απριλίου 15 κρατούμενοι στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων (Κ.Α.Τ.Κ) στον Ελεώνα Θηβών.

«Για όσους δεν είναι κάτοικοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι απαραίτητο στοιχείο να κατέχουν αυτό το πιστοποιητικό για να θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι της χώρας. Για να μη χρειάζεται, δηλαδή, να βγάζουν πράσινη κάρτα κλπ, πρέπει να αποκτήσουν μια σειρά από στοιχεία, εκ των οποίων ένα είναι και η πιστοποίηση γλωσσομάθειας και ιστορίας», εξηγεί στο tvxs.gr ο κ. Μακρογόνατος.
Στο πρόγραμμα που υλοποιείται στο Κέντρο «συμμετέχουν 14 κρατούμενοι αλβανικής καταγωγής και ένας κρατούμενος από τη Σιέρα Λεόνε. Οι περισσότεροι μιλάνε ελληνικά στον προφορικό λόγο και σε πολύ καλό επίπεδο, το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν είναι με τη γραφή», όπως αναφέρει ο διευθυντής του Κ.Α.Τ.Κ στον Ελεώνα Θηβών, Γεώργιος Μακρής.
«Τα μαθήματα θα τους διευκολύνουν και μέσα στο Κέντρο και μετέπειτα θα τους δώσουν τη δυνατότητα και να μείνουν στην Ελλάδα αλλά και να βρουν μια δουλειά πιο εύκολα», υπογραμμίζει ο κ. Μαυρογόνατος.
Στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης,από το Σεπτέμβρη, θα λειτουργήσει και σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ως παράρτημα του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας που υπάρχει στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.