Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Ναρκωτικά σσσσσ.....τ η κοινωνία κοιμάται.......

''Μου είναι ευπρόσδεκτη κάθε επιστημονική κριτική.Αλλά απέναντι στις προκαταλήψεις της λεγόμενης κριτικής γνώμης,που δεν της έκανα ποτέ καμιά υποχώρηση,ισχύει πάντα για μένα η ρήση του μεγάλου Φλωρεντινού:Τράβα τον δρόμο σου και άσε τον κόσμο να λέει.''
Καρλ Μάρξ
''Ένας ακόμα νέος έχασε τη ζωή του από υπερβολική δόση ηρωίνης''

Καθημερινή η είδηση στα ΜΜΕ

Την ακούμε σχεδόν κάθε μέρα και δεν μας κάνει πια καμιά αίσθηση.Είναι σαν να ακούμε μια από τις συνηθισμένες εκφράσεις και τόσο κοινότυπες εκφράσεις των δημοσιογράφων.Τόσο ''κοινότυπες'' και τόσο ''φυσιολογικές'',όπως:
''Καλημέρα σας,όπως κάθε μέρα ο ήλιος ανέτειλε πάλι από την ανατολή και αναμένεται εκτός απροόπτου να δύσει πάλι από τη δύση''.
Κι όμως πρόκειται για έναν άνθρωπο που πεθαίνει αβοήθητος.Για χιλιάδες νέους ανθρώπους που καθημερινά πεθαίνουν αβοήθητοι,με τον ''λευκό θάνατο''.

Με τον λευκό θάνατο και τους εμπόρους του..Με τους χιλιάδες εμπόρους και τα κυκλώματα τους που δρούν και δουλεύουν ανενόχλητοι.Που καθημερινά ''λαδώνουν'',κάνουν ''μάρκετινγκ'',οργανώνονται και σχεδιάζουν.Και που καθημερινά επεκτείνουν την αγορά τους,γεμίζοντας με μαύρο χρήμα τις αιματοβαμμένες τσέπες τους και με μαύρο,κατάμαυρο θάνατο τη νεολαία,τα παιδιά μας,την κοινωνία ολόκληρη.
Γιατί ναι όσο και αν προσπαθούμε να πείσουμε τους ευατούς μας πως το πρόβλημα αφορά άλλους και όχι εμάς,όσο και αν προσπαθούμε να κλειστούμε στο γυάλινο και υγιή κόσμο μας,τα άρρωστα παιδιά πεθαίνουν καθημερινά μόνα τους και αβοήθητα από τα χέρια του αδίστακτου κυκλώματος των ναρκωτικών.Είναι τα δικά μας παιδιά.
Κι όσο και αν αποφεύγουμε να μιλήσουμε για το πρόβλημα,όσο κι αν στρουθοκαμηλίζουμε όλοι μας,κάποτε η κοινωνία μας θα ξυπνήσει.Και να ξυπνήσει όχι για να κλάψει και να θρηνήσει,αλλά για να αγκαλιάσει και να προστατέψει τους χιλιάδες νέους υποψήφιους αυριανούς νεκρούς.
Να παλέψουμε και να αγωνιστούμε κόντρα στην άγνοια και στην προκατάληψη.Να μιλήσουμε μεταξύ μας δυνατά.Να προβληματιστούμε.Να μάθουμε.Να οπλιστούμε με γνώση.Και ας φαίνεται πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα,αδύναμα αντικείμενα στο πολυκέφαλο τέρας της επιβολής.
Όσο πλουτίζεται ιστορικά η εμπειρία μας,τόσο προσεγγίζουμε την παλιά αλήθεια ότι η αλλαγή του κόσμου προς το καλύτερο-μικρή ή μεγάλη-ξεκινά από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Δημοσιευμένο κείμενο από τον Γιώργο Ζουρίδη-Ένα αφιέρωμα στους νέους που δίνουν καθημερινή μάχη με τα ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.