Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Εργασίας


Η ΑΡΣΙΣ – Αθήνας, στις 12 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Εργασίας και  στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί με την χρηματοδότηση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «Δίκτυο Δράσεων για την προστασία παιδιών - θυμάτων εκμετάλλευσης παιδιών στην Ελλάδα»,  πραγματοποίησε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της παιδικής εργασίας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων χωρίστηκε σε τρεις ζώνες.
Στην πρωινή ζώνη ομάδα από εθελοντές και στελέχη της ΑΡΣΙΣ, συγκεντρώθηκε σε κεντρικούς σταθμούς του Μετρό (Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα), αλλά και σε άλλες πλατείες και κεντρικά σημεία της πόλης, και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και διανομή εντύπου υλικού σε περαστικούς. Άτομα από όλες τις ηλικίες άλλοτε κοίταζαν με αδιαφορία, άλλοτε με περιέργεια το φυλλάδιο και δεν ήταν λίγοι αυτοί που κοντοστάθηκαν για να ενημερωθούν και να θέσουν τις δικές τους απορίες και σκέψεις.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο γραφείο της ΑΡΣΙΣ πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών και εθελοντών, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελικές λεπτομέρειες. Παράλληλα, στις περιοχές Σύνταγμα - Μοναστηράκι και Θησείο, η ομάδα των streetworkers πραγματοποίησε κοινωνική εργασία στο δρόμο με βασικό στόχο την ενημέρωση των παιδιών για την εκδήλωση που θα πραγματοποιούταν μετά τις 18:00 στον χώρο του Θησείου.
Από τις 17:30 και έπειτα, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες στο χώρο του Θησείου. Η εκδήλωση ξεκίνησε μόλις τα πρώτα παιδιά έφτασαν στο χώρο. Παιδιά μαζί με εθελοντές στόλισαν την περιοχή με μπαλόνια και άλλες ζωγραφιές. Μουσική έπαιζε και ξεκίνησε η διανομή ενημερωτικού υλικού στον κόσμο, που βρισκόταν στη γύρω περιοχή. Παράλληλα υπήρχε και ένας μπουφές με γλυκίσματα και ροφήματα για τα παιδιά.
Στις 18:30 τα παιδιά ξεκίνησαν να κάνουν αυτοσχέδιες ζωγραφιές (γκραφίτι) σε δύο καμβάδες. Στη συνέχεια, τα παιδιά του Διαπολιτισμικού Σχολείου της Πλατείας Βάθης, πραγματοποίησε χορευτικό δρώμενο, το οποίο είχε ως βασικό θεματικό άξονα τις αντιπαλότητες που αναπτύσσονται αναμεταξύ των συμμοριών στις γειτονιές που μένουν οι μαθητές του σχολείου, αλλά και πως μέσω των κοινών δραστηριοτήτων και της μουσικής, μπορεί να επέλθει η συμφιλίωση και να καταπολεμηθεί η βία.
Την εκδήλωση έκλεισε η ομάδα κρουστών Afrotonic της σχολής κρουστών και χορού Echoes footprints , με συντονιστή τον Γιώργο Φασόλη, η οποία παρουσίασε δρώμενο κρουστών. Από τα κρουστά κυριάρχησαν οι ήχοι του djembe. Κόσμος όλων των ηλικιών απόλαυσε τους ρυθμούς από τα διάφορα όργανα του σχήματος.
Η εκδήλωση έκλεισε κάπως βιαστικά καθώς η βροχή μας πρόλαβε… Ωστόσο , η ομάδα πρόλαβε να δώσει το δικό της μήνυμα «Κανένα παιδί στο δρόμο, η παιδικότητα δεν εξαγοράζεται….»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.