Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Οι Στέγες Ανηλίκων των ΕΠΑ και ο θάνατος ενός 17χρονου

Την περασμένη βδομάδα, πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων μια ανακοίνωση για τον θάνατο (πιθανή αυτοκτονία) ενός 17χρονου μαθητή στον Βόλο.
Στις εφημερίδες της Μαγνησίας αναφέρθηκε ότι ο νεαρός ήταν φιλοξενούμενος στη Στέγη της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων του Βόλου, μέχρι τον Νοέμβρη, οπότε η Στέγη έκλεισε προσωρινά λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού της. Ο νέος γύρισε σε ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον, που ενδεχομένως συνέτεινε στο τραγικό γεγονός του θανάτου του.
Η Στέγη στο μεταξύ ξανάρχισε να λειτουργεί στις 2.2.2010, αλλά για τον Σπύρο ήταν πλέον αργά. Αν και δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή, φαίνεται ότι έρχεται ως άλλη μια απόδειξη του ότι ένας μεγάλος αριθμός παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, δεν λαμβάνουν την φροντίδα που η Πολιτεία οφείλει να τους παρέχει, σύμφωνα και με την Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης ανακοίνωσε πρόσφατα το ειδικό ενδιαφέρον του για την προστασία των παραμελημένων παιδιών και την πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας. Απομένει να δούμε στην πράξη το πως θα δοθεί υποστήριξη στους αρμόδιους δημόσιους φορείς παιδικής προστασίας, όπως οι ΕΠΑ, αλλά και στις εξειδικευμένες στα θέματα αυτά μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η ΑΡΣΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.