Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Εναρξη Δράσης στο ΕΚΚΝΑ

Χτες, Πέμπτη 26/6, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη της ομάδας παρέμβασης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα. Ο συντονιστής της δράσης, μαζί με τον εκπαιδευτή του εργαστηρίου graffiti και μία εθελόντρια της ΑΡΣΙΣ, μιλήσαμε με την κοινωνική υπηρεσία και το διευθυντή της φυλακής, πήραμε τις αιτήσεις των νέων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εργαστήρι, επισκεφτήκαμε τους χώρους, στους οποίους θα γίνονται τα μαθήματα και το προαύλιο που θα βαφτεί από την ομάδα και συναντηθήκαμε με κάποιους από τους ενδιαφερόμενους νέους.
Η δράση θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 13:00- 15:00 για τις πρώτες 5 εβδομάδες, κατά τις οποίες θα γίνεται η εκπαίδευση στο σχέδιο και ο σχεδιασμός της δουλειάς. Τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε και θα γίνει η δουλειά σε τοίχο του προαυλίου, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, σε μέρες και ώρες που θα συμφωνηθούν εκ νέου. Η δράση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού έδωσε την ευκαιρία σε όλη την ομάδα να επισκεφτεί τους χώρους του ΕΚΚΝΑ και να κάνει τις πρώτες, βασικές συμφωνίες. Μετά από πολύ καιρό, ξαναπατάμε σε έναν χώρο παρέμβασης γεμάτο προκλήσεις και ενδιαφέρον.

Καλό μας ξεκίνημα, λοιπόν, με πολύ χρώμα και καλή επικοινωνία!!

Σημείωση: μετά από την αποχώρηση, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους, ενός εθελοντή, η ομάδα του ΕΚΚΝΑ έχει ανάγκη από έναν εθελοντή (κατά προτίμηση άντρα) για να συμπληρωθεί και να λειτουργήσει έτσι όπως σχεδιάζουμε. Αν κάποιος/α από την παρέα της ΑΡΣΙΣ ενδιαφέρεται ή γνωρίζει κάποιον που θα το ήθελε, ας έρθει σε επικοινωνία με το γραφείο της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.