Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μαραθώνιος για τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο

Την 13η Νοεμβρίου 2011 διεξάγεται στην Αθήνα ο 29ος Μαραθώνιος δρόμος, που φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά συνδέεται με ενέργειες ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. Στον αγώνα συμμετέχουν και 16 δρομείς, που αφιερώνουν την μεγάλη τους προσπάθεια στην συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη της δράσης της ΑΡΣΙΣ για τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο.


Η ΑΡΣΙΣ εδώ και πολλά χρόνια αναπτύσσει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης. Ανάμεσα σε άλλες δράσεις, ομάδες εθελοντών δίνουν τακτική παρουσία σε δημόσιους χώρους της πόλης όπου τα παιδιά επαιτούν, παίζουν μουσική και πουλούν χαρτομάντιλα ή άλλα μικροαντικείμενα, προκειμένου να εξασφαλίσουν για τις οικογένειές τους κάποιο εισόδημα. Τα παιδιά αυτά είναι κατ’ εξοχήν παιδιά Ρομά ή άλλων μειονοτήτων, που μένουν στην Ελλάδα, ή μετακινούνται από γειτονικές χώρες ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Οι εθελοντές της ΑΡΣΙΣ οργανώνουν μικρές ψυχαγωγικές δραστηριότητες (ζωγραφική και παιχνίδια), δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά για ένα μικρό διάλειμμα από την «εργασία» τους, και τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί τους. Έτσι, δημιουργείται βήμα-βήμα μια σχέση εμπιστοσύνης, μέσα από την οποία γίνεται προσπάθεια να προσεγγιστούν οι δικοί τους και να ενημερωθούν για το δικαίωμα των παιδιών να φοιτούν στο σχολείο και να μην εμπλέκονται σε δραστηριότητες ακατάλληλες και επικίνδυνες για την ηλικία τους. Για  όσα παιδιά αποφασίζουν να φοιτήσουν κανονικά στο σχολείο, οι εθελοντές οργανώνουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα γραφεία της οργάνωσης. Όταν παρατηρούνται προβλήματα κακοποίησης, ενεργοποιούνται κοινωνικοί λειτουργοί,  με στόχο την προστασία των παιδιών. Παράλληλα, δίνεται ενημέρωση στους πολίτες για την ορθή αντιμετώπιση των παιδιών στο δρόμο και την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι στην καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής εργασίας.

Στις αρχές του 2011 ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία από δρομείς μεγάλων αποστάσεων που επιχειρούν να συνδέσουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα με την κοινωνική προσφορά. Συγκεκριμένα, οι δρομείς παίρνουν μέρος σε μεγάλους αγώνες με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των δράσεων της ΑΡΣΙΣ για τα παιδιά στο δρόμο. Δηλώσεις συμμετοχής και υποστήριξης της πρωτοβουλίας, όπως και νέα για τις δράσεις, τα χρήματα που συγκεντρώνονται και τον τρόπο διάθεσής τους, υπάρχουν στο site www.running4children.org

Στους καιρούς της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η ΑΡΣΙΣ καλεί τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, ως αντίσταση στην εσωστρέφεια και την απογοήτευση. Γιατί υπάρχουν ακόμη δρόμοι πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ενδιαφερόμενοι εθελοντές και εθελόντριες μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ 210.8259880 ή να στέλνουν μήνυμα στο arsisathina@gmail.com.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.