Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το κράτος απειλεί να αφήσει στο δρόμο ορφανά παιδιά λόγω περικοπών

Κάνουν έξωση στην ανθρωπιά
Ορφάνεψαν από μάνα στην πιο τρυφερή τους ηλικία. Λίγα χρονια μετά «ορφάνεψαν» κι από πατέρα. Εκείνος δεν έφυγε από τη ζωή, όπως η μάνα, που βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας, εκείνος χάθηκε από τη ζωή τους.

Τα εγκατέλειψε... Κι ένα χειμωνιάτικο βράδυ, έξι χρόνια πριν, περαστικοί τα βρήκαν να ξυλιάζουν το ένα αγκαλιά στο άλλο... Δύο ψυχές κουβαράκι, καταγής, ανάμεσα σ' ένα περίπτερο κι ένα ψυγείο παγωτών. Κάλεσαν το «Εκατό», ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας ανηλίκων. Και τα δύο αδέρφια βρέθηκαν στη Στέγη της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών (ΕΠΑΑ, υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης).
Σήμερα ο μεγάλος σπουδάζει σε σχολή της επαρχίας. Και κάθε Σαββατοκύριακο επιστρέφει στο σημείο αναφοράς του: στη Στέγη. Εκεί όπου ζει ακόμη ο μικρός του αδερφός.
Εκεί όπου παιδιά σαν κι αυτά βρίσκουν σπίτι, φροντίδα, δασκάλους, ψυχοκοινωνική στήριξη από ειδικούς.
Η Στέγη της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων (ΕΠΑΑ) στον Περισσό, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στηρίζει από το 1972 ορφανά και εγκαταλειμμένα παιδιά. Σήμερα κινδυνεύει με λουκέτο λόγω περικοπών στην κρατική επιχορήγηση, που ήταν μόλις 130.000 ευρώ το χρόνο.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε εγγράφως την ΕΠΑΑ ότι «είναι αδύνατη η επιχορήγηση των ΕΠΑ από τον Ιούλιο και εξής»,σύμφωνα με την <<Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία>>.
Την τελευταία εβδομάδα τα τρόφιμα που μπήκαν στο ψυγείο ήταν προσφορά ιδιώτη. Από χορηγίες προέρχεται ο εξοπλισμός του κτιρίου (έπιπλα, κομπιούτερ, παιχνίδια) και τα ρούχα των παιδιών. Τούτη τη στιγμή η Στέγη είναι το σπίτι 20 αγοριών, Ελλήνων και αλλοδαπών. Τα έξι είναι μαθητές δημοτικού.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, πάντως, επιχειρεί σε συνεργασία με άλλα υπουργεία να λύσει τα προβλήματα που δημιουργούν οι ξαφνικές νέες περικοπές του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να το έχει καταφέρει ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.