Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων επιμορφωτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα ανηλίκων μεταναστών στις Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων εκτός των χώρων φιλοξενίας τους


Η ΑΡΣΙΣ, σε συνεργασία με την ΕΠΑΝΟΔΟ και με την υποστήριξη της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θα υλοποιήσει «Πρόγραμμα δραστηριοτήτων επιμορφωτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα ανηλίκων μεταναστών στις Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων εκτός των χώρων φιλοξενίας τους» στο πλαίσιο της Δράσης 1.10/10 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών. Βάσει της δράσης αυτής, θα προετοιμάσουν και θα υλοποιήσουν επιμορφωτικά και πολιτιστικά προγράμματα που θα απευθύνονται σε εφήβους και παιδιά μετανάστες που θα προσεγγιστούν στις Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων 12 ελληνικών πόλεων, με στόχο την ενεργότερη σύνδεσή τους με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Οι ανήλικοι αυτοί  –και των δύο φύλων- μπορεί να διαμένουν σε στέγες φιλοξενίας των ΕΠΑ ή να εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες των Εταιρειών, με τις οποίες θα υπάρχει διαρκής συνεργασία σε όλη την διάρκεια της δράσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα και με τα δεδομένα και το σχεδιασμό της αρμοδίας Διεύθυνσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία έχει διαμορφώσει και τις βασικές προδιαγραφές του φυσικού αντικειμένου του συγκεκριμένου προγράμματος, προβλέπεται η εφαρμογή του στις παρακάτω 12 περιοχές όπου οι Ε.Π.Α. διαθέτουν σχετικές υποδομές είτε φιλοξενίας είτε ημερήσιας φροντίδας παιδιών που μειονεκτούν κοινωνικά και βρίσκονται σε κίνδυνο θυματοποίησης η παραβατικότητας:
Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Κατερίνη, Καρδίτσα, Βόλος. Σπάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.