Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Αριστούχος μαθητής έγκλειστος στις φυλακές Αυλώνα!

Κουράγιο, ελπίδα και ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη δίνει σε όλους το παράδειγμα ενός αριστούχου μαθητή που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Αυλώνα και ο οποίος πήρε πέρσι το χάλκινο μετάλλιο από τη Μαθηματική Εταιρεία.
Ο 22χρονος σήμερα Ρ.Β ήρθε στην χώρα μαζί με την οικογένειά του από τη Λιθουανία και από πολύ μικρή ηλικία λάτρευε τα μαθηματικά. Κάποιες λάθος όμως επιλογές τον οδήγησαν στις φυλακές Αυλώνα. Κι ενώ μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι ο νεαρός κατέστρεψε τη ζωή του, εκείνος φρόντισε μέσα από τις φυλακές να αποδείξει ότι κατάλαβε το λάθος του και είναι έτοιμος για μια καλύτερη ζωή έξω από τις φυλακές.
Από την πρώτη μέρα λοιπόν που μπήκε στη φυλακή πήγε στο σχολείο και φρόντισε να καλλιεργήσει την αγάπη του για τα μαθηματικά. Ο αγώνας του και η δυσκολία του ήταν ακόμα μεγαλύτερη μιας και έπρεπε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της γλώσσας, όμως με τη βοήθεια των καθηγητών του και το δικό του πείσμα τα κατάφερε.
Πέρσι με ακόμα δέκα άτομα πήραν μέρος στον διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας και ήταν ο μοναδικός που πέρασε στην τρίτη φάση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να παραλάβει ο ίδιος το βραβείο του, αφού βρίσκεται στη φυλακή.
Παρ’ όλ’ αυτά δεν πτοήθηκε και πήρε μέρος και φέτος στο διαγωνισμό με στόχο φυσικά το χρυσό.
Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο νεαρός που φοιτά σήμερα στη δεύτερη τάξη του Λυκείου είπε ότι πάντα αγαπούσε τα μαθηματικά και αποκάλυψε ότι μεγάλο του όνειρο είναι να σπουδάσει κάτι σχετικό με τα μαθηματικά ή τη φυσική.
Ο συγκεκριμένος μάλιστα νεαρός έχει εντυπωσιάσει με τις ικανότητές του όλους του καθηγητές του που μιλάνε για ένα πανέξυπνο παιδί που τα πάει εξαιρετικά καλά όχι μόνο με τα θετικά μαθήματα, αλλά και με τα θεωρητικά.
Δείτε το σχετικό video ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.