Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο, στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο 30ος Διεθνής Κλασσικός Μαραθώνιος Δρόμος που διεξάγεται στις 11.11.2012  είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και παράλληλα μια ευκαιρία για πολλούς δρομείς να βοηθήσουν στη συγκέντρωση χρημάτων για κοινωφελείς σκοπούς και ιδίως για δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Ανάμεσα σε αυτούς, μια ομάδα δρομέων τρέχουν και φέτος υποστηρίζοντας τις δράσεις της ΑΡΣΙΣ για τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο.

Η ΑΡΣΙΣ εδώ και πολλά χρόνια, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, προσεγγίζει με εθελοντές της παιδιά που εργάζονται στο δρόμο και πουλάν μικροαντικείμενα, παίζουν μουσική ή επαιτούν, και τους προσφέρει τη δυνατότητα ενός ευχάριστου διαλείμματος με παιχνίδια, δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Μέσα από αυτές τις δράσεις δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης και σταδιακά γίνεται προσπάθεια για την υποστήριξη της σχολικής φοίτησης των παιδιών και την προστασία τους από την οικονομική εκμετάλλευση. Παράλληλα, με την υλοποίηση εξειδικευμένου προγράμματος που υποστηρίζεται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στελέχη της οργάνωσης καταγράφουν την έκταση του φαινομένου της παιδικής εργασίας στις δύο πόλεις, προσεγγίζουν τις οικογένειες των παιδιών, όπου αυτό είναι εφικτό, και ανάλογα με την περίπτωση, ενεργούν για την προστασία των δικαιωμάτων τους προς τις αρμόδιες αρχές (σχολεία, κοινωνικές υπηρεσίες, εισαγγελία ανηλίκων, κλπ). Επί πλέον, με το πρόγραμμα Κινητό Σχολείο / Mobile School επισκέπτεται χώρους που βρίσκονται τα παιδιά αυτά και τους προσφέρει ενδιαφέρουσες εμπειρίες μάθησης.     
Από τα τέλη του 2010 συγκροτήθηκε μια πρωτοβουλία από δρομείς μεγάλων αποστάσεων, με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη των δράσεων της ΑΡΣΙΣ με τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο. Μέσω του site www.running4children.org ανακοινώνονται οι συμμετοχές δρομέων σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων και πολίτες που επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθειά τους, δηλώνουν την υποστήριξή τους και την κατάθεση χρημάτων, εφόσον αυτοί τερματίσουν. Υπάρχει λογαριασμός στον οποίο συγκεντρώνονται τα χρήματα αυτά και αναλυτικός απολογισμός δημοσιεύεται στο τέλος της κάθε χρονιάς.
Η ΑΡΣΙΣ ευχαριστεί θερμά τους δρομείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και καλεί τους πολίτες να δηλώσουν την υποστήριξή τους, μέσω του παραπάνω ιστοχώρου, συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα στην υποσελίδα «Υποστηρικτές».
Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Πρωτοβουλία Τρέχοντας για τα Παιδιά στο Δρόμο:
Κινητό Σχολείο / Mobile School:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.