Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Συνάντηση μελών με θέμα την παραβατικότητα και δράσεις σε χώρους εγκλεισμού


Την Παρασκευή, 19 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην ΑΡΣΙΣ η δεύτερη θεματική συνάντηση μελών, με θέμα την παραβατικότητα και τις δράσεις σε χώρους εγκλεισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη, στελέχη και εθελοντές της ΑΡΣΙΣ.

Αναφερθήκαμε στην εμπειρία της ΑΡΣΙΣ σε δράσεις που αφορούν την παραβατικότητα και τον εγκλεισμό και στο που βρίσκονται τα πράγματα σε αυτή την περιοχή σήμερα. Ακολούθως, μοιραστήκαμε σκέψεις και ιδέες για το πώς μπορεί η ΑΡΣΙΣ να παρέμβει σε φυλακές και καταστήματα κράτησης στην Αθήνα, εστιάζοντας στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα και τις ανάγκες που υπάρχουν εκεί. Από το ΕΚΚΝΑ είχαμε και πρόσφατες εικόνες, τις οποίες μοιράστηκε μαζί μας, μέσα από το πρόσφατο βίωμά της από επίσκεψη εκεί, η νομική σύμβουλος της οργάνωσης, Δήμητρα Σουλελέ.
Εντοπίσαμε δυσκολίες και προκλήσεις, μοιραστήκαμε προβληματισμούς και συζητήσαμε προοπτικές για δράσεις. Μιλήσαμε για τις επί μέρους περιοχές στο πεδίο της παραβατικότητας, όπως η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας, ο σχεδιασμός δράσεων μέσα σε χώρους εγκλεισμού και η παρέμβαση σε επίπεδο πολιτικής για τα δικαιώματα κρατουμένων και αποφυλακισμένων.

Καταλήξαμε στην ανάγκη δημιουργίας μία εθελοντικής ομάδας- ομάδας δράσης, η οποία θα αρχίσει να σχεδιάζει παρεμβάσεις σε διάφορα επίπεδα, από τις χορηγικές προτάσεις και τις δράσεις ευαισθητοποίησης μέχρι και το σχεδιασμό υλοποίησης. Ακόμα, συμφωνήσαμε ότι η θεματική αυτή συνάντηση θα έχει συνέχεια, για να συζητήσει εκ νέου ανάγκες και προοπτικές, στο φως και των νέων δράσεων που σχεδιάζονται.

Ήταν μία συνάντηση πλούσια και ζωντανή, η οποία άγγιξε ένα κομμάτι δουλειάς ιδιαίτερα σημαντικό για την ΑΡΣΙΣ, πολυδιάστατο και ευαίσθητο, με διάθεση και διαθεσιμότητες για δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.