Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πρόσκληση εθελοντικής ομάδας για τις φυλακές

Η ΑΡΣΙΣ καλεί όσους/ες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εθελοντική ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων σε χώρους εγκλεισμού να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο γραφείο Αθήνας (τηλ.2108259880, ή στο: arsisathina@gmail.com.).
Η ομάδα αυτή θα αναλάβει να επανενεργοποιήσει δράσεις στις φυλακές Αυλώνα και Ελαιώνα Θηβών, ένα κομμάτι δουλειάς που έχει για την ΑΡΣΙΣ μεγάλη αξία.
Η οργάνωση υλοποιεί δράσεις σε χώρους εγκλεισμού από το 1992, με συνεχή παρουσία σε πολλές φυλακές. Τον τελευταίο χρόνο, λόγω διαφόρων συνθηκών, υλοποιείται μόνο το εργαστήριο «Λόγος και Ύφασμα» στη Γυναικεία Φυλακή στη Θήβα, με την ευθύνη της εθελόντριας και φίλης Εύας Χειλαδάκη. Στόχος μας είναι, σε πρώτη φάση, να συζητήσουμε τις δυνατότητες υλοποίησης δράσεων στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα. Θα αξιοποιηθούν τόσο το περιεχόμενο της θεματικής συνάντησης μελών της ΑΡΣΙΣ για θέματα εγκλεισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου, όσο και τα ερεθίσματα που πήραμε από την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο ΕΚΚΝΑ στις 23 Μαρτίου, προσκεκλημένοι από την Επιτροπή Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.
Η εθελοντική ομάδα θα δουλέψει ιδέες που αφορούν στη δράση σε όλα της τα επίπεδα, από το σχεδιασμό και τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέχρι και τις διαθεσιμότητες για την υλοποίηση. Οι εθελοντές/τριες που θα συμμετάσχουν θα μπορούν να επιλέξουν το κομμάτι, στο οποίο θέλουν να ενεργοποιηθούν, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία και τα ενδιαφέροντα τους.
Αφού κατατεθούν τα πρώτα αιτήματα, προβλέπεται μία πρώτη συνάντηση της ομάδας μέσα στον Απρίλιο.
Δήλωση ενδιαφέροντος στο 210 8259880 και στο arsisathina@gmail.com.
Πρόσωπο αναφοράς: Αντώνης Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.