Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη της ΑΡΣΙΣ στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Την Τρίτη 23-3-2010 η ΑΡΣΙΣ εκπροσωπήθηκε από τον Αντώνη Αντωνίου και τη Δήμητρα Σουλελέ σε επίσκεψη της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Συμμετείχαμε στην επίσκεψη μετά από πρόσκληση της επιτροπής, με στόχο να βοηθήσουμε στην καταγραφή της παρούσας εικόνας μέσα στο κατάστημα και τον εντοπισμό προβλημάτων.
Κατά την επίσκεψη, συναντηθήκαμε με το διευθυντή του καταστήματος, ενώ είχαμε την ευκαιρία, καθώς περιηγηθήκαμε στους χώρους των γραφείων, του σχολείου, της ακτίνας και του προαυλίου, να συνομιλήσουμε με μέλη του επιστημονικού προσωπικού, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, δασκάλους και καθηγητές στο σχολείο και, το σημαντικότερο, με νέους κρατούμενους.

Με χαρά είδαμε το σχολείο να λειτουργεί με αρκετούς μαθητές. Ακόμα, ενθαρρυντική είναι η διάθεση διευθυντή και υπαλλήλων για συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ στην υλοποίηση προγραμμάτων υποστήριξης και εκπαίδευσης νέων κρατουμένων, χωρίς όμως να λείπουν και οι πρακτικές- «τεχνικές» δυσκολίες (π.χ.: έλλειψη πόρων, πιθανές δυσκολίες από τον τρόπο λειτουργίας και ωράρια της φυλακής και ανεπαρκής αριθμός ατόμων στο προσωπικό). Η έλλειψη τέτοιων προγραμμάτων, πάντως, είναι προφανής (αυτή τη στιγμή, εκτός από το σχολείο, λειτουργεί στο Κατάστημα μόνο το πρόγραμμα της κοινότητας απεξάρτησης «Στροφή») και αυτός είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους το κλίμα στο κατάστημα είναι αρκετά βαρύ και τα αιτήματα από τους εφήβους αρκετά.

Ακόμα, φανερές και σημαντικές είναι οι δυσκολίες σε επίπεδο εγκαταστάσεων και καθημερινής λειτουργίας της φυλακής. Ότι είδαμε και συζητήσαμε μπαίνοντας στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α, σε συνδυασμό με τις δυνάμεις της ΑΡΣΙΣ, τις διαθεσιμότητες από φίλους και εθελοντές, τις διαπιστώσεις από τη σχετική θεματική συνάντηση των μελών της οργάνωσης την Παρασκευή, 19 Μαρτίου και τους τρόπους, με τους οποίους τέτοιου είδους προσκλήσεις από θεσμικά όργανα μπορούν να ενισχύσουν το έργο μας, θα συνεκτιμηθούν και θα αξιοποιηθούν στην προσπάθεια να επανενεργοποιηθεί ένα κομμάτι δουλειάς ιδιαίτερα σημαντικό για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.