Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Συνάντηση με Ομάδα Μαθητών/τριών από το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως

Την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, συναντηθήκαμε με μία ομάδα 34 μαθητών και μαθητριών από το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως στους χώρους του Κέντρου Ιατρικής Παρέμβασης, για την πραγματοποίηση μίας ομάδας ευαισθητοποίησης σε σχέση με τα δικαιώματα των νέων. Η δράση έγινε μετά από συνεννόηση με καθηγήτριες από το σχολείο, οι οποίες απευθύνθηκαν στην ΑΡΣΙΣ με το αίτημα να δουλέψουμε με την ομάδα των μαθητών, στο πλαίσιο τριήμερης εκδρομής τους στην Αθήνα.
Τρεις συνεργάτες της ΑΡΣΙΣ συμμετείχαμε στη δράση.

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια και δραματοποίηση, αγγίξαμε θέματα δικαιωμάτων των νέων σήμερα, θέματα επιλογής και ευθύνης, καθώς και θέματα σεβασμού στη διαφορετικότητα, μέσα από το «να μάθουμε να σεβόμαστε πρώτα τον εαυτό μας». Ήταν μία εξαιρετικά πλούσια εμπειρία, γεμάτη προκλήσεις, μαθήματα και μηνύματα, τα οποία δεν ήταν πάντα εύκολα ή καθησυχαστικά.
Στη νεότητα κρύβονται εντάσεις και δυνατότητες, οι οποίες πάντα εκπλήσσουν. Και μου φαίνεται πως, ιδιαίτερα σήμερα, τις έχουμε ανάγκη και είναι σημαντικό (κρίσιμο;) να τους δίνουμε βήμα, χώρο και φωνή, φορώντας αυτιά έτοιμα να ακούσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.