Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Οι μικροί άλλοι

Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, "Οι μικροί άλλοι", με θέμα τους ανήλικους μετανάστες στην Ελλάδα, ξεκίνησε να προβάλλεται, μετά την επίσημη συμμετοχή του στο Ελληνικό Πανόραμα του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το αυξημένο ενδιαφέρον για το φαινόμενο των παιδιών μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς και η απουσία αντίστοιχης κινηματογραφικής καταγραφής ή πολύπλευρης κοινωνικής ανάλυσης του φαινομένου, καθιστά το ντοκιμαντέρ πρωτότυπο, επίκαιρο και ενδιαφέρον.

Η προβολή του γίνεται κάθε Κυριακή, στις 5 μμ., στον κινηματογράφο «Τριανόν Filmcenter» και για μια βδομάδα, ενώ προγραμματίζεται να προβληθεί και σε κινηματογράφους άλλων πόλεων.
«Οι μικροί άλλοι», παιδιά και μετανάστες μαζί, αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που προσπαθεί να συντεθεί. Κοιτώντας τον κόσμο μέσα απ' τα μάτια τους, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την ψυχοσύνθεσή τους και τον κοινό κώδικα όλων των παιδιών, τον μοναδικό δυναμικό κόσμο τους, αλλά και τη δύναμη που τροφοδοτεί ο φόβος, η ελπίδα για το μέλλον και το όνειρο ενός πολύχρωμου κόσμου, χωρίς «τοίχους», που να αποδέχεται τη διαφορετικότητα.
Ο Συνήγορος του Παιδιού, οι οργανώσεις ΑΡΣΙΣ, PRAKSIS, ΒABEL, i-RED, YRE, Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκπαιδευτικοί και φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και άλλοι μεταναστευτικοί φορείς, περιγράφουν το φαινόμενο από νομική, κοινωνική και ψυχολογική πλευρά, προτείνοντας λύσεις και δυναμικές.

Βλέπε και σχετικό άρθρο της εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.