Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Γκολ στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, θα διοργανωθεί το 1ο Πανελλήνιο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά ενάντια στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό, υπό τον τίτλο «Γκολ στον Κοινωνικό Αποκλεισμό», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Σ
το τουρνουά θα λάβουν μέρος 8 ομάδες από 8 πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Οι πόλεις είναι: Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βόλος, Αθήνα, Πάτρα, Πύργος, Χανιά.
Οι συμμετέχοντες θα προέρχονται από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άστεγους, απόρους, πρόσφυγες,αιτούντες άσυλο κ.ά.) και των δύο φύλων.
Η επιλογή του συγκεκριμένου τριημέρου δεν είναι τυχαία. Το Σάββατο 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο ο τελικός του Champions League, το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός της Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο.
Εκείνο το τριήμερο, που η ποδοσφαιρική Ελλάδα θα ζει στον πυρετό του τελικού του Champions League αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «μιλήσουμε» για ένα άλλο ποδόσφαιρο. Όχι για το ποδόσφαιρο του Ρονάλντο, του Μέσι και των άλλων μεγάλων αστέρων του βασιλιά των σπορ, αλλά, για το ποδόσφαιρο των απλών, καθημερινών ανθρώπων, και μάλιστα εκείνων που για κάποιους λόγους η ζωή τους πήγε αλλού και δίνουν τη δική τους μάχη για την ένταξη ή επανένταξη σε μια ζωή φυσιολογική.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.