Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Όταν οι καλλιτέχνες νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν

Ο Στάθης Γράψας-ηθοποιός,σκηνοθέτης-μίλησε στο tvxs.gr για την συνεργασία του με τους κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, την παράσταση «Αφετηρία» που πρόκειται να ξαναπαρουσιάσουν στο τέλος του μήνα αλλά και την ανάγκη προσφοράς των καλλιτεχνών στην αφύπνιση της κοινωνίας.
΄΄Πιστεύω πως όλοι έχουμε μια βαθιά ανάγκη μέσα μας να προσφέρουμε κάτι παραπάνω στην κοινωνία που ανήκουμε. Μερικοί την βρήκανε αυτή την ανάγκη, άλλοι την ψάχνουν και άλλοι δεν θέλουν να την ανακαλύψουν ποτέ. Εγώ απλώς σκέφτηκα ότι στους καιρούς που ζούμε αν έπρεπε να διαλέξω κάποιους για να βρεθώ στο πλάι τους να βοηθήσω, θα διάλεγα αυτούς τους νέους που παραστράτησαν. Αυτούς που η πολιτεία μέχρι τώρα πέρα από τον εγκλεισμό τους παρέχει μια βασική σχολική εκπαίδευση και αυτό μόνο σε μερικούς΄΄,δήλωσε ο ηθοποιός.
«Ένιωσα πως είμαι στην κοινωνία όχι στην φυλακή», «Όταν κατεβαίνουμε στην βιβλιοθήκη για πρόβα, είμαστε ελεύθεροι», «Πάνω στην σκηνή ένιωθα ελεύθερος», «Πρώτη φορά στην ζωή μου που κάνω κάτι τέτοιο. Νιώθω ευτυχισμένος», είναι μερικά μόνο από τα σχόλια των νέων κρατούμενων στο Ειδικό Κέντρο Κράτησης Αυλώνα για την εμπειρία τους με το θεατρικό εργαστήρι.
Εκτός από το συγκεκριμένο εργαστήρι πραγματοποιούνται στις συγκεκριμένες φυλακές και άλλες δραστηριότητες.Ξεχωρίζει η σχολική εφημερίδα Γυμνασίου-Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.