Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Συναντήσεις με Εθελοντές/τριες και Έναρξη Εθελοντικών Δράσεων για τη νέα Περίοδο

Τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν ομαδικές συναντήσεις με όσους/ες εξέφρασαν ενδιαφέρον για εθελοντική εργασία στην ΑΡΣΙΣ για την περίοδο 2011-2012. Στις συναντήσεις αυτές έγινε γνωριμία των εθελοντών/τριών μεταξύ τους και με στελέχη και παλιότερους εθελοντές της οργάνωσης, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που σχεδιάζονται για τη φετινή περίοδο και συμπληρώθηκαν οι σχετικές αιτήσεις για συνεργασία. Δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό γραφείο της ΑΡΣΙΣ και μία ακόμα στην Εστία Προσφύγων.

Έτσι, για τη νέα περίοδο, δημιουργήθηκαν και ξεκίνησαν ήδη δουλειά οι εξής ομάδες δράσης:
  • Ομάδα εργαστηρίου «Λόγος και Ύφασμα» στη Γυναικεία Φυλακή Κορυδαλλού   
  • Ομάδα δουλειάς με τα παιδιά στο δρόμο
  •  Ομάδες (2) πλαισίωσης δημιουργικών εργαστηρίων (κρουστά και θέατρο)
  • Ομάδες (2) ενισχυτικής διδασκαλίας στο γραφείο και στην Εστία Προσφύγων
  • Ομάδα δημιουργικής απασχόλησης στην Εστία Προσφύγων
  • Ομάδα εξωτερικών δραστηριοτήτων στην Εστία Προσφύγων

Συνολικά, 32 νέοι εθελοντές και εθελόντριες απευθυνθήκαν στην ΑΡΣΙΣ για συνεργασία. Κάποιοι από αυτούς ενταχθήκαν σε δράσεις, οι οποίες υλοποιούνται από παλιά, ενώ κάποιοι ξεκινούν τη συνεργασία τους με την ΑΡΣΙΣ συμμετέχοντας σε δράσεις που γέννιουνται φέτος. Και στις δύο περιπτώσεις, ισχύουν τα σταθερά συμβόλαια συνεργασίας, που αποτελούν οδηγό για την ΑΡΣΙΣ στη δουλειά με εθελοντές. Βασικοί άξονες των συμβολαίων αυτών αποτελούν οι αξίες της ενεργού συμμετοχής, της συνέπειας και συνέχειας στην παρουσία, της εκπαίδευσης και συνεχούς στήριξης και εποπτείας και της δημιουργίας ενός κλίματος δημιουργικής εργασίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τους εθελοντές και τις εθελόντριες, η κάθε ομάδα δράσης πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση συναντήσεις συντονισμού και εποπτείας με το αντίστοιχο στέλεχος ή συντονιστή εθελοντή, ενώ, ανά τρίμηνο, πραγματοποιούνται οι συναντήσεις της  «Κοινότητας Εθελοντών/τριών» της ΑΡΣΙΣ, στην οποία συζήτιουνται θέματα εθελοντισμού και γίνεται μοίρασμα εμπειρίας ανάμεσα στις διάφορες εθελοντικές ομάδες.

Η φετινή έναρξη έγινε σε κλίμα δημιουργικής προσφοράς και συνεργασίας, με αρκετούς νέους ανθρώπους να δηλώνουν διαθέσιμοι και «ορεξάτοι» για δουλειά, ανάπτυξη πρωτοβουλιών και  σύνδεση με το έργο της ΑΡΣΙΣ στο σύνολό του.

Το ενδιαφέρον της ΑΡΣΙΣ για συνεργασία με εθελοντές και εθελόντριες παραμένει! Όσοι και όσες θέλουν να δηλώσουν διαθεσιμότητα για εθελοντική εργασία σε κάποια από τις δράσεις της ΑΡΣΙΣ ή σε καινούργιες που ίσως δημιουργηθούν, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του κεντρικού γραφείου στην Αθήνα, 210 8259880, ή να επικοινωνεί ηλεκτρονικά, γράφοντας στη διεύθυνση arsisathina@gmail.com.

Καλό μας ξεκίνημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.