Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση ολομέλειας συνεργατών της ΑΡΣΙΣ Αθήνας

Στις 19 Γενάρη έγινε η πρώτη συνάντηση της ολομέλειας συνεργατών της ΑΡΣΙΣ στην πόλη της Αθήνας, το 2012, στην Εστία Προσφύγων, τη δομή φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων της οργάνωσης.

Στη συνάντηση, μοιραστήκαμε πληροφορίες και προβληματισμούς, και ενημερωθήκαμε για τις δράσεις της ΑΡΣΙΣ στις δομές της οργάνωσης, στις φυλακές, στα σχολεία και για τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο.
Κατά τη συζήτηση, καταγράφηκε έντονη η ανάγκη και η επιθυμία να οργανώσουμε καλύτερα τη στήριξη οικογενειών που προσφεύγουν στα γραφεία μας με αναφορά σοβαρών προβλημάτων επιβίωσης, τα οποία κυρίως αφορούν τη στέγαση και την διατροφή τους.  
Ακόμα, τέθηκε το ζήτημα της ρατσιστικής βίας που υφίστανται όλο και περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες, τον τελευταίο καιρό, όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε στελέχη του γραφείου μας και η διάθεσή μας να αναλάβουμε δράση σχετικά. Για το συγκεκριμένο θέμα, αποφασίσαμε να οργανώσουμε σύντομα συζήτηση με συμμετοχή μελών της ΑΡΣΙΣ, για να κουβεντιάσουμε το ενδεχόμενο δημοσίων παρεμβάσεών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.