Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τέταρτη σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη η Ελλάδα


αναδημοσίευση από το tvxs
Η Τουρκία (159), η Ρωσία (121), η Ουκρανία (105), η Ελλάδα (69), η Ρουμανία (58) και η Πολωνία (54), συμπεριλαμβάνονται στην λίστα εκείνων των χωρών που, από τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, καταδικάσθηκαν, μέσα στο 2011, για μία τουλάχιστον παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Το παραπάνω προέκυψε από τον πίνακα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που παρουσίασε σήμερα, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σερ Νίκολας Μπράτζα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου του Δικαστηρίου.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να αναλάβουν την κοινή ευθύνη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σ' όλη την ήπειρο, υπογραμμίζοντας ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η Δικαιοσύνη, δεν περιλαμβάνονται στις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής και η προστασία τους επηρεάζεται δυσμενώς από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση».

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι πολυτέλεια και ότι η ευθύνη για την προστασία τους πρέπει να είναι κοινή.

Αναφερόμενος στις ευθύνες των κυβερνήσεων, που προκαλούν δυσλειτουργίες στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πρόεδρος Μπράτζα σημείωσε ότι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, αυτή τη στιγμή, εκκρεμούν ενώπιον του Δικαστηρίου 30.000 επαναλαμβανόμενες υποθέσεις προς εκδίκαση, εξαιτίας των διαρθρωτικών προβλημάτων που υπάρχουν στον τομέα απονομής Δικαιοσύνης πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Το Δικαστήριο θα πρέπει να είναι σε θέση να φέρει σε πέρας το έργο για το οποίο δημιουργήθηκε κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον με την βοήθεια των κυβερνήσεων και των 47 κρατών -μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Είναι σημαντικό, κατέληξε, ο πρόεδρος Μπράτζα, να μην υπονομεύεται το κύρος και η ανεξαρτησία του από τις κριτικές των κυβερνήσεων που, όπως τόνισε, δεν συνοδεύονται από επιχειρήματα, αλλά χαρακτηρίζονται από το συναίσθημα και την υπερβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.