Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών

Κάθε χρόνο, χιλιάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι έρχονται στην Ευρώπη σε αναζήτηση νέας ζωής. Οι περισσότεροι έχουν αποδράσει από πολέμους, συγκρούσεις ή άλλες δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, και ορισμένοι έχουν χάσει μέλη της οικογένειάς τους στη διάρκεια του ταξιδιού.Σήμερα, σε έκθεση σχετικά με την κατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων στην ΕΕ, η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή(Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα) ζητεί να βελτιωθούν οι προσπάθειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων του παιδιού η εν λόγω περίπλοκη διακρατική πρόκληση.

«Οι ανήλικοι που φθάνουν μόνοι στα σύνορά μας είναι από τα πιο εκτεθειμένα και ευάλωτα θύματα της μετανάστευσης. Αν και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι πολιτικές της ΕΕ συνέβαλαν στη βελτίωση των συνθηκών και της προστασίας των παιδιών, περισσότερες προκλήσεις μας περιμένουν. Πρέπει να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής μεταχείριση των παιδιών αυτών στα σύνορα της Ευρώπης.Αυτό περιλαμβάνει καλύτερη συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ» δήλωσε η κα Cecilia Malmström, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.
Η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα ενδιάμεση έκθεση για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για τους ασυνόδευτους ανηλίκους (2010 – 2014) . Στην έκθεση γίνεται απολογισμός της προόδου που έχει συντελεστεί, και προσδιορίζονται οι τομείς που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής και περισσότερο στοχοθετημένης δράσης κατά τα επόμενα δύο έτη.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.