Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

"ΔΕΣ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ! ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗ ΒΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ!"
80 ΟΜΑΔΕΣ, 250 ΝΕΟΙ 15-25 ΧΡΟΝΩΝ
ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΒΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ είναι η πρόσκληση

Σε συνέχεια του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού για νέους από 15 έως 25 ετών που προκηρύχτηκε τον Οκτώβριο του 2012 με θέμα τη νεανική βία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «’C YOU!’ Οι κοινότητες προλαμβάνουν τη νεανική βία», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος DAPHNE III της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων διοργανώνει
Εκδήλωση νεολαίας
την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013
στο Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία, Θεσσαλονίκη)
Ώρα έναρξης 18:00
80 ομάδες και 250 νέοι από 15 έως 25 ετών θα παρουσιάσουν τα έργα τους, αποτέλεσμα μιας δημιουργικά κριτικής διαδικασίας πάνω στο φαινόμενο, τις μορφές, τους παράγοντες κινδύνου αλλά και τις συνέπειες της νεανικής βίας. Οι επισκέπτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα από ποικίλες μορφές της Τέχνης όπως ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΒΙΝΤΕΟ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ/ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΧΟΡΟ, ΚΕΙΜΕΝΟ πεζό ή ποιητικό, ΚΟΛΑΖ, ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ, ΑΦΙΣΑ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν επίσης και οι νικήτριες ομάδες του Διαγωνισμού.
Η εκδήλωση, που σηματοδοτεί το τέλος του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί σε πνεύμα γιορτής και δημιουργικής συνδιαλλαγής, ζωντανής αλληλεπίδρασης και αλληλογνωριμίας. Ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα θα συνοδεύσει τις παράλληλες δράσεις, δίνοντας την ευκαιρία να διαδηλώσουμε ότι εναλλακτική απάντηση στη βία υπάρχει κι αυτή δεν είναι άλλη από την συνεργασία, τη δημιουργική εκτόνωση των συναισθημάτων αλλά και της κριτικής ματιάς στα κακώς κείμενα μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ανθρώπους της κριτικής επιτροπής:
κα Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια, Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, κο Γιώργο Γκολφίνο, Εικαστικό, Καθηγητή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, κο Μάνο Κοντολέων, Πεζογράφο, Διηγηματογράφο, Κριτικό, κο Γιώργο Τούλα, Δημοσιογράφο, Διευθυντή του περιοδικού Parallaxi που με διάθεση και φιλοτιμία μας χάρισαν μέρος του χρόνου τους για να δουν και να αξιολογήσουν τα έργα υποστηρίζοντας ακόμα μια φορά μέσω αυτού του διαγωνισμού το κοινωνικό έργο που κάνει η ΑΡΣΙΣ με τη νεολαία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Όλυ Παρταλά στο 2310 227311 ή με την κ. Γαβριέλλα Σαμψωνίδου στο 2310 526150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.