Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Μαθητές δημιούργησαν Κοινωνικό Παντοπωλείο για τους συμμαθητές τους

Μια ξεχωριστή απάντηση μαθητών στην κρίση
Μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, του εσπερινού Λυκείου, έχουν προχωρήσει από πρόπερσι στη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου για την ενίσχυση των συμμαθητών τους και των οικογενειών τους. Μέσα από το Παντοπωλείο αγάπης, οι οικονομικά ασθενείς μαθητές, λαμβάνουν κυρίως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, γάλα, ζάχαρη, είδη καθαρισμού κτλ).
 Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι πολλές επιχειρήσεις του Ηρακλείου, στις οποίες εργάζονται αρκετοί από τους μαθητές του σχολείου. Όπως εξηγεί ο κ. Παπουτσάκης,καθηγητής του σχολείου., αν για παράδειγμα ένας μαθητής εργάζεται σε ένα ζαχαροπλαστείο, τότε έχει τη δυνατότητα – μέσω της καλής θέλησης του εργοδότη του – να φέρει λίγα γλυκά.
 «Τα τρόφιμα αυτά τα συγκεντρώνουμε και άμεσα τα μοιράζουμε στους μαθητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πιλοτικά πριν από δύο χρόνια, χάρη στην κ. Δρακάκη και το διευθυντή του σχολείου τον κ. Σκορδούλη την περίοδο των Χριστουγέννων και πλέον έχει γίνει θεσμός. Στόχος μας είναι αυτό το Παντοπωλείο να λειτουργήσει φέτος μέχρι και το Μάιο του 2013, όταν και θα κλείσει το σχολείο», καταλήγει ο κ. Παπουτσάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.