Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Mήνυμα κατά της παιδικής εργασίας από δρομείς στην Αθήνα

Σε μια Αθήνα γεμάτη κόσμο που είχε βγει να χαρεί τον ωραίο Κυριακάτικο καιρό, μια ομάδα δρομέων της Πρωτοβουλίας «Τρέχοντας για τα παιδιά στο Δρόμο» τρέξαμε το μεσημέρι της 16ης Δεκέμβρη 2012, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με το μήνυμα «Μη δίνετε χρήματα στα παιδιά στο δρόμο. Μη συντηρείτε την παιδική εργασία….».

Η ΑΡΣΙΣ, στην οποία δίνονται τα χρήματα που συγκεντρώνουν οι δρομείς που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία, παίρνοντας μέρος σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, βρίσκεται τακτικά με εθελοντές της σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά που αναγκάζονται να δουλέψουν, να κάνουν ένα διάλειμμα, να παίξουν και να χαρούν. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και οι οικογένειές τους να υποστηριχθούν για να μην τα οδηγούν στο δρόμο. Σήμερα, στις δύο πόλεις περίπου 250 παιδιά έχουν εντοπιστεί από στελέχη της ΑΡΣΙΣ να επαιτούν, να πουλάν χαρτομάντηλα ή άλλα αντικείμενα και να παίζουν μουσική για να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα.
Όμως, το βάρος της οικονομικής κρίσης που χτυπάει πλέον όλο και περισσότερες οικογένειες, δεν θα πρέπει να πέσει στους ώμους των παιδιών. Και οι δρομείς που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία επιχειρούν να δυναμώσουν ένα μήνυμα στην κοινωνία, που συνοψίζεται στο σύνθημα:
«Σχολείο και παιχνίδι για τα παιδιά, Χρήματα και δουλειά για τους μεγάλους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.