Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Τρέχουμε στη Θεσσαλονίκη κατά της παιδικής εργασίας


Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου βάζουμε τα αθλητικά μας, παίρνουμε τα ποδήλατά μας και τρέχουμε για τα παιδιά στο δρόμο στη Θεσσαλονίκη. Από την Πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Αριστοτέλη) λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκινούν ερασιτέχνες δρομείς μία επιλεγμένη διαδρομή, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το φαινόμενο της παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης και την στήριξη των παρεμβάσεων της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων, για τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο. 

Εδώ και πολλά χρόνια, ερευνητές της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα προσεγγίζουν τα παιδιά στο δρόμο και καταγράφουν την έκταση του φαινομένου, εθελοντές προσφέρουν στα παιδιά ευκαιρίες για ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα από παιχνίδι, ενώ κοινωνικοί λειτουργοί προσπαθούν να προσεγγίσουν τις οικογένειές τους και να εντοπίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα παιδιά οδηγούνται στο δρόμο, ώστε να βοηθήσουν την επιστροφή τους στο σχολείο και την προστασία των δικαιωμάτων τους. Δυστυχώς συχνά, μέσα από αυτές τις ενέργειες, η ΑΡΣΙΣ διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλά παιδιά, που εκτός από θύματα φτώχειας είναι και θύματα εκμετάλλευσης και εμπορίας. 
Η εκδήλωση αυτή, αφιερώνεται στη Μέγκι (Μαργαρίτα), με την ελπίδα η απώλειά της να γίνει ο επίλογος της αδιαφορίας μας απέναντι στην παιδική εκμετάλλευση και την υπόσχεση να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτό.
Ενώ ο δρόμος θα βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Πλατεία Αριστοτέλους θα στηθεί μια μικρή γιορτή με ενημέρωση, μουσική και παιχνίδια για τα παιδιά. Θα είναι εκεί και το κινητό σχολείο (Mobile School/ΑΡΣΙΣ-PRAKSIS).
Δήλωση συμμετοχής στο mail: infothes@arsis.gr
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Βαλμπόνα Χυστούνα στο 2310 227311      
Την εκδήλωση υποστηρίζει, συμμετέχοντας στο δρόμο με τα μέλη του, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (www.sdyth.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.