Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΜΕ: Πολύ σοβαρά τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Για την ύπαρξη 1.600 εκπαιδευτικών κενών σε σχολεία όλης της χώρας, υποσιτισμό μαθητών και αύξηση της διαρροής κατά την υποχρεωτική εκπαίδευση, έκαναν λόγο σήμερα τα μέλη του προεδρείου της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών της Γερμανίας (GEW).

Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ανέφεραν ότι τα κενά εκπαιδευτικών, υπολογίζονται σε 1.600 πανελλαδικά και μάλιστα για πρώτη φορά παρατηρείται το φαινόμενο να κινδυνεύουν μαθητές να αποκλειστούν από τις εξετάσεις, λόγω ελλείψεων καθηγητών σε βασικά μαθήματα.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που οδηγεί, όπως σημείωσε, αναγκαστικά στη μετανάστευση ικανών και καλά καταρτισμένων επιστημόνων, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (GEW) τόνισε πως τα προβλήματα που με ιδιαίτερη ένταση αντιμετωπίζει η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως ανέφερε, αν δεν βρουν σύντομα λύσεις, θα οδηγήσουν στην επέκταση της κρίσης με την ίδια ένταση και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο Σχέδιο Μάρσαλ», τόνισε, «και προς αυτή την κατεύθυνση εργάστηκαν συστηματικά τα συνδικάτα των εργαζομένων στην Ευρώπη. Για να δοθεί ώθηση στην οικονομία απαιτούνται αυτή τη στιγμή άμεσα επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να ανθίσει η οικονομία, να περιοριστεί η ανεργία και να προκύψουν περαιτέρω πόροι για τη διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, όπως και της εκπαίδευσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.