Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αλήθεια, τι γίνεται με την Πρόνοια;;;;;

Στις αλλαγές του κυβερνητικού ανασχηματισμού της 7.9.2010, εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση για τις νέες αρμοδιότητες του Υπουργείου Υγείας και για την ενδεχόμενη μετονομασία του σε Υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού.
Αναρωτιόμαστε, τι γίνεται με την Πρόνοια σε αυτή την χώρα. Πριν λίγα χρόνια, έφυγε από τον τίτλο του Υπουργείου (προτιμήθηκε η Κοινωνική Αλληλεγγύη, που παραπέμπει ...στις ευθύνες των πολιτών), σιγά - σιγά υποχώρησε στις προτεραιότητες των πολιτικών ηγεσιών, επικοινωνιακές και χρηματοδοτικές, ενώ κάκιστη ήταν η αντιμετώπισή της στον σχεδιασμό των Ευρωπαϊκών επιχειρησιακών προγραμμάτων. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι πόροι δημοσίων και μη κυβερνητικών φορέων και ιδρυμάτων συρρυκνώνονται διαρκώς και μάλιστα πλέον υφίστανται και σοβαρές φορολογικές επιβαρύνσεις. Είναι επίσης άγνωστο τι θα συμβεί με την Πρόνοια στην τοπική αυτοδιοίκηση του Καλλικράτη.
Μήπως ήρθε ο καιρός όλοι οι φορείς, δημόσιοι και μη κυβερνητικοί, που αγωνιούμε για την τύχη της πρόνοιας σε αυτή την χώρα, να συνασπιστούμε και να διεκδικήσουμε την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της προνοιακής πολιτικής για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και την θέση της ανάμεσα στις προτεραιότητες της κάθε κυβέρνησης; Η ΑΡΣΙΣ πάντως θα πρέπει να είναι μέσα σε μια τέτοια προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.