Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, μιλήστε μας για την Πρόνοια!

Η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το πρόγραμμα "Καλλικράτης" προχωρεί προς εφαρμογή, δυστυχώς όμως με σημαντικά κενά στις προβλέψεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στον τομέα της Πρόνοιας. Ακόμη κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα συμβεί με τις Διευθύνσεις Πρόνοιας των Νομαρχιών, τι ακριβώς θα αναλάβουν να κάνουν οι Περιφέρειες σε αυτό τον τομέα, αν θα υφίσταται υποχρέωση και δέσμευση στους Δήμους να λειτουργούν οργνανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές υποστήριξης για τους ευάλωτους πληθυσμούς, ποιος και πως θα αναλάβει τις κοινωνικές έρευνες, την υιοθεσία και την αναδοχή, την υποστηρικτική παρέμβαση στις οικογένειες σε κρίση, κλπ.
Καθώς λοιπόν οι πρώτοι υποψήφιοι για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκινούν να χτυπούν την πόρτα μας, θα ήταν χρήσιμο να αναζητήσουμε στα προγράμματά τους τι προβλέπουν για την Πρόνοια. Πέρα από ένα προοδευτικό ή φιλολαϊκό βερμπαλισμό, να απαιτήσουμε να δούμε συγκεκριμένα προγράμματα και δεσμεύσεις για όλα αυτά τα κοινωνικά ζητήματα που θα θέλαμε την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματικά στο πλευρό του πολίτη και ιδίως των νέων και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Η ΑΡΣΙΣ όπως πάντοτε μένει μακριά από τα κόμματα, τις παρατάξεις και όσα διακυβεύονται στις εκλογικές συναλλαγές. Όμως, ως ανθρώπινη κοινότητα ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά ζητήματα και την κοινωνική αλληλεγγύη, είναι λογικό να θέτει το ερώτημα σε όσους ζητούν από όλους μας την υποστήριξη της υποψηφιότητάς τους: Μιλήστε μας συγκεκριμένα για την Πρόνοια!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.