Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

"Η μουσική που ενώνει" - Η ΑΡΣΙΣ στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου ο παλμός της Θεσσαλονίκης χτυπά στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής ενώνοντας τις νότες της σε μια ευρύτερη μουσική μελωδία με άλλες πόλεις της Ελλάδος και της Ευρώπης. Η μουσική γίνεται το μέσο έκφρασης εκείνο που μας καθιστά κοινωνούς σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο αλληλεπίδρασης, κατανόησης, καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Η μουσική ευαισθητοποιεί, και γίνεται το μέσο επικοινωνίας κοινωνκών μηνυμάτων προάγοντας πάνω από όλα την Τέχνη ως τον καταλληλότερο πομπό που συνδυάζει χαρακτηριστικά ειρηνικής και υγειούς συνδιαλλαγής και διαλόγου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων συμμετέχει με τρεις δράσεις της στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

1. «Παρκάρει» μαζί με την Μ.Κ.Ο. ΠΡΑΞΙΣ το Κινητό Σχολείο τους (Mobile School) στον αύλειο χώρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και μέσα από μουσικο-κινητικά και διαδραστικά παιχνίδια δίνει το μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους φίλους ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο για όλα τα παιδιά κι ακόμα περισσότερο για τα παιδιά στο δρόμο.
Πέμπτη 21 Ιουνίου
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 11:00 – 12:00 

2. Στη μουσική σκηνή του Λευκού Πύργου με συνεργασία με τους RestArt band θα παρουσιάσουμε μαζί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα DAPHNE, “C YOU! Communities Preventing Youth Violence” (Οι Κοινότητες προλαμβάνουν τη Νεανική Βία), ευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της βίας στους νέους (μεταξύ 15 και 25 ετών). Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η προκήρυξη καλλιτεχνικού διαγωνισμού για την πρόληψη της νεανικής βίας και διοργάνωση εκδήλωσης για νέους όπου θα γίνει παρουσίαση των έργων και ανάδειξη του νικητή. Για όσους θα ήθελαν συμμετέχουν με μουσική σύνθεση ή τραγούδι, η Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής είναι μια ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012
Λευκός Πύργος 18:00 – 19:00

3. Το μουσικό συγκρότημα «ΕΛΠΙΔΑ» του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο παρουσιάζει ρεπερτόριο παραδοσιακής Αφγανικής μουσικής φέρνοντας το κοινό της Θεσσαλονίκης πιο κοντά στη μουσική παράδοση του Αφγανιστάν από όπου οι περισσότεροι από τους μουσικούς έχουν έρθει ως προσφυγόπουλα.
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012
Πλατεία Άθωνος 18:00 – 19:30

Παράλληλα, θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο της ΑΡΣΙΣ στον Λευκό Πύργο για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί αλλά και να συμμετέχει εθελοντικά στις δράσεις της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.