Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Σεμινάριο εθελοντών της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Οι εθελοντές της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης το τριήμερο 19-21 Οκτωβρίου συμμετείχαν στο εσωτερικό σεμινάριο του φορέα, που διοργανώθηκε στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Κοζάνης, στη θέση Λαγομάνα, στα Πιέρια Όρη.

Οι θεματικές του σεμιναρίου αφορούσαν στη γνωριμία και στο δέσιμο των εθελοντών, στον εθελοντισμό, στη δημιουργία-λειτουργία της ομάδας, στη διαπολιτισμικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με βάση τη βιωματική προσέγγιση, η οποία έρχεται να αντιπαρατεθεί στις παραδοσιακές παιδαγωγικές εμπειρίες. Ο εκπαιδευόμενος εμπλέκεται ο ίδιος στη μελετώμενη πραγματικότητα και δεν αποτελεί ακροατή του εκπαιδευτή. Μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση και την κοινωνική μάθηση δίνεται έμφαση στο συναίσθημα που βιώνεται και στην ευκαιρία που έχουν οι εκπαιδευόμενοι να εκφράσουν ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα, κατανοώντας τον τρόπο που αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση των συμπεριφορών.
Εκτός, όμως, του σεμιναρίου οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δυο ορειβατικές εξορμήσεις στα πανέμορφα μονοπάτια της περιοχής, να γνωριστούν μεταξύ τους, να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν και «κυρίως» να διασκεδάσουν.
Στο τέλος μιας τόσο όμορφης εμπειρίας και ενός ταξιδιού που μας έφερε πραγματικά κοντά, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του καταφυγίου της Λαγομάνας, οι οποίοι με περισσή ζεστασιά και πραγματικά φιλική διάθεση μας φιλοξένησαν και μας ξενάγησαν στην ευρύτερη περιοχή.
Το συγκεκριμένο καταφύγιο βρίσκεται στα 1500 μέτρα, στα Δυτικά Πιέρια με θέα τις κορφές των Πιερίων και τη λίμνη του Πολυφύτου, διαθέτει 30 κρεβάτια χωρισμένα σε 3 δωμάτια, ενώ στο σαλόνι υπάρχει τραπεζαρία και τζάκι. Η τοποθεσία εντυπωσιάζει με τις όμορφες και μακριές διαδρομές, την πλούσια χλωρίδα, τα φυλλοβόλα δάση, τα σπάνια είδη αγριολούλουδων και κυρίως με την ηρεμία του τοπίου. Περισσότερα στοιχεία για το καταφύγιο μπορείτε να βρείτε στο www.facebook.com/katafugi.lagomana.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.