Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

«Δες το διαφορετικά! Απάντησε στη βία με τη δημιουργικότητά σου!»

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός C YOU! Οι Κοινότητες προλαμβάνουν τη Νεανική Βία
Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο πλαίσιο των δράσεών της για την ευαισθητοποίηση των νέων σε καίρια κοινωνικά προβλήματα όπως αυτό της βίας υλοποιεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το DAPHNE III της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο οποίο συμμετέχουν συνολικά επτά ευρωπαϊκές χώρες. 

 Ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των νέων και των πολιτών γενικότερα σχετικά με το θέμα, αλλά και η προσφορά της δυνατότητας σε σχολεία, κέντρα νεότητας, καλλιτεχνικά εργαστήρια, να επικεντρωθούν στο θέμα της βίας σε σχέση με τους νέους στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους. 
Προς αυτή την κατεύθυνση η ΑΡΣΙΣ διοργανώνει καλλιτεχνικό διαγωνισμό για νέους από 15 έως 25 ετών. Τα έργα που θα παραχθούν θα έχουν σχέση με την πρόληψη της νεανικής βίας με σκοπό να πραγματεύονται κριτικά και δημιουργικά τους παράγοντες κινδύνου, τις διάφορες μορφές,, τις συνέπειες καθώς επίσης και άλλες μορφές του φαινομένου. Οι συμμετέχοντες επιλέγουν τη μορφή Τέχνης που θα χρησιμοποιήσουν για το έργο τους (φωτογραφία, βίντεο, γκράφιτι, ποίημα, θεατρικό δρώμενο, ζωγραφιά ή και άλλες κατασκευές ). Το καλύτερο project που θα βραβευθεί θα παράσχει τη δυνατότητα σε δύο νέους της ομάδας εργασίας να παραβρεθούν στο τελικό συνέδριο στη Σουηδία το φθινόπωρο του 2013 όπου θα παρουσιαστούν τα καλύτερα project από κάθε χώρα.
Ο διαγωνισμός αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου 2012. Σας καλούμε να κινητοποιήσετε ομάδες νέων και αναμένουμε τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό δίνοντας την ευκαιρία να σκεφτούν, να κρίνουν και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά το φαινόμενο της βίας. έχουν ήδη ξεκινήσει οι δηλώσεις συμμετοχής. Πληροφορίες 2310 227311 και 2310526150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.