Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Σκέψεις μετά το χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29.09.2012 το ολοήμερο χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι που διοργάνωσε η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης και το entopiseto.gr στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.
Η συμμετοχή του κόσμου, σε μια δράση που αξίζει να αναφέρουμε, ότι για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή, ήταν απρόσμενη και οι πάγκοι του παζαριού γέμιζαν και άδειαζαν συνεχώς από πράγματα, χαμόγελα, φιλία, ενθουσιασμό και συζητήσεις.
Η επιθυμία του κόσμου για επανάληψη της δράσης ήταν έντονη από όλους όσους πέρασαν από την πλατεία γεγονός που αποδεικνύει την τάση κινητοποίησης ολοένα περισσότερων ανθρώπων προς νέες πρακτικές. Οι ανάγκες των μελών της κοινωνίας αλλάζουν και παρασύρουν μαζί αντιλήψεις χρόνων. Η συνάντηση αυτής της νέας πραγματικότητας με εναλλακτικές δράσεις, δεν αναφέρεται σε καμία μορφή φιλανθρωπίας. Αντίθετα, η επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι μια καινούρια φιλοσοφία, όχι μόνο για τον τρόπο κατανάλωσης, αλλά και για τον τρόπο ζωής.
Τέλος και μετά από αυτή την πολύ όμορφη εμπειρία που ζήσαμε θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, καταρχήν, στον κόσμο που με την παρουσία του απέδειξε πως ένας διαφορετικός τρόπος συνύπαρξης και επικοινωνίας είναι εφικτός, το Διαδραστικό Μουσείο Παιχνιδιού Ωραιοκάστρου και το Δημιουργικό Εργαστήρι ΜΟΡΜΟΛΗ για τη διοργάνωση των δημιουργικών εργαστηρίων, τα μουσικά σχήματα: 6η αίσθηση, Insane Brother και Εις Τριπλούν, την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Αθλητισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης για την παραχώρηση των πάγκων του παζαριού και τέλος την επιχείρηση OK! MUSIC ZAZAS SA sound & lights για την ηχητική κάλυψη των συναυλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.