Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Δρόμος και εκδήλωση ευαισθητοποίησης κατά της παιδικής εργασίας

Ήταν μια όμορφη συνάντηση! Βρεθήκαμε το Σάββατο 25 Ιούνη, στο Θησείο, μια ωραία παρέα, δρομείς, ποδηλάτες και εθελοντές - εθελόντριες της ΑΡΣΙΣ και μέλη της πρωτοβουλίας "Τρέχοντας ...για τα παιδιά στο δρόμο". 
Ήρθαν παλιοί φίλοι αλλά και νέα πρόσωπα και αυτό μας χαροποίησε πολύ. Οι δρομείς και οι ποδηλάτες κάναμε το μικρό γύρο της πόλης, κάτι λιγότερο από 7 χιλιόμετρα, όπως μετρήσαμε εκ των υστέρων, σε μια Αθήνα χωρίς πάρα πολύ κόσμο, αλλά που έδειχνε ενδιαφέρον για τα μηνύματά μας και τα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζαμε. Το σύνθημα που "κατασκευάσαμε" μαζί καθοδόν και φωνάζαμε στη συνέχεια ήταν "Δουλειά για τους μεγάλους, παιχνίδι στα παιδιά!" και "ΟΧΙ λέμε στην παιδική εργασία". Ίσως κάποιους τους παραξένεψε, άλλοι συμφώνησαν και επικρότησαν την προσπάθεια. Στο τέλος της διαδρομής, εκεί δίπλα στην έξοδο του ηλεκτρικού στο Θησείο, μια ομάδα από εθελόντριες - εθελοντές ενημέρωναν τους περαστικούς και τους κέρναγαν φρούτα και πιτούλες.
Μαζεύτηκε και μια μικρή ομάδα από παιδιά που εργάζονται στο δρόμο -είχαν μάθει για την εκδήλωση-, καμαρώνοντας τις αναρτημένες σε ένα μεγάλο πανώ ζωγραφιές τους, που έφτιαξαν σε διαλείμματα της "δουλειάς" τους ή στην ομάδα ενισχυτικής διδασκαλίας που οργανώνει η ΑΡΣΙΣ δύο φορές τη βδομάδα για τα παιδιά αυτά, στηρίζοντας τη φοίτησή τους στο σχολείο. Το χαμόγελο στα πρόσωπά τους, μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε την πρωτοβουλία μας. Υποσχεθήκαμε να ξανακάνουμε μια τέτοια εκδήλωση στη διάρκεια του χειμώνα, και βέβαια, να γίνουμε περισσότεροι όσοι θα τρέξουμε στηρίζοντας την πρωτοβουλία στον ερχόμενο κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους και τις φίλες που ήρθαν ή δεν μπόρεσαν να έρθουν στην εκδήλωση αλλά μας έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης. Καλή συνέχεια, καλό καλοκαίρι, καλές προπονήσεις, καλή αντάμωση ήταν οι ευχές μας στο κλείσιμο της μέρας. Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στο http://www.running4children.org/?page_id=643.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.