Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Επαίτης ετών 3...

ΠΑΤΡΑ
Συνελήφθησαν,την περασμένη Πέμπτη, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 29, 30 και 10 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενες για επαιτεία. Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών εντόπισαν την 29χρονη αλλοδαπή να εξωθεί στην επαιτεία τη 10χρονη συλληφθείσα κόρη της, καθώς και άλλα δυο ανήλικα τέκνα της, ηλικίας 7 και 3 ετών αντίστοιχα.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο κατελήφθη να επαιτεί και η 30χρονη αλλοδαπή όπου και συνελήφθη.Συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Από νωρίς το πρωί κάθε μέρα μέχρι αργά το βράδυ παντού σ' όλα τα «επίκαιρα» σημεία όπως εκκλησίες, φανάρια, καφέ, φούρνους, επαίτες κάθε ηλικίας ζητούν από τους διερχόμενους πολλές φορές και επιθετικά έστω και ένα ευρώ!!!
Εκτιμάται πάντως ότι η επαιτεία γίνεται πλέον από οργανωμένα κυκλώματα που έχουν μοιραστεί τα προσοδοφόρα στέκια ενώ επιστρατεύουν γι' αυτό το σκοπό παιδιά με την συνεργασία και των αθιγγάνων γονέων τους.Το φαινόμενο παρά το γεγονός ότι έχει κατά καιρούς επισημανθεί δεν φαίνεται να είναι δυνατό ν' αντιμετωπισθεί από τις αρμόδιες αρχές ( αστυνομία, Δήμο, κοινωνικές υπηρεσίες ) που απλώς... το παρακολουθούν...
Παιδιά που αντί να σκορπούν τις ώρες τους σε παιδικές χαρές βιώνουν ,καθημερινά,μια σκληρή πραγματικότητα.Όχι μόνο καταρρίπτεται η έννοια της ανηλικότητας αλλά πολλές φορές παιδιά πέφτουν θύματα βάναυσης συμπεριφοράς αν δεν φέρουν χρήματα στο σπίτι.


Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν και στοιχεία για το φαινόμενο της επαιτείας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης(ΆΡΣΙΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.