Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Αξιολόγησης και Καλοκαιρινού Κλεισίματος της Δράσης στο ΕΚΚΝΑ


Την Πέμπτη 14 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα μία συνάντηση- εκδήλωση για το καλοκαιρινό κλείσιμο του προγράμματος «Εκπαίδευση στις Εικαστικές Τέχνες και Τοιχογραφία», το οποίο πραγματοποιείται με ομάδα νέων κρατουμένων από το Μάιο, με την υποστήριξη του ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν μέλη του προσωπικού και εθελοντές της ΑΡΣΙΣ, ο διευθυντής του ΕΚΚΝΑ και ο κύριος Γιώργος Μόσχος, Συνήγορος του Παιδιού, ενώ συμμετείχε σε αυτήν και η εισαγγελέας ανηλίκων, κυρία Ευγενία Σταθουλοπούλου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δώσαμε αρχικά την ευκαιρία στους νέους που συμμετείχαν στο εργαστήρι να παρουσιάσουν τη δουλειά τους (ένα έργο 20Χ3 μέτρων σε τοίχο προαυλίου) στους προσκεκλημένους και στη συνέχεια καθίσαμε όλοι μαζί σε αίθουσα του σχολείου, όπου δόθηκε χρόνος να συζητήσουμε για την εξέλιξη, τους στόχους και την αξία του εργαστηρίου καθώς και για ιδέες από τους ίδιους τους νέους για την υλοποίηση δράσεων στο μέλλον. Τέλος, απονεμήθηκε στον κάθε συμμετέχοντα ένα δίπλωμα- βεβαίωση συμμετοχής στο εργαστήρι ενώ δόθηκε στον καθένα και ένα μπλόκ ζωγραφικής και ένα μολύβι για σχέδιο, ως αναμνηστικά δώρα.
Αποχαιρετιστήκαμε γεμάτοι χαρά, ικανοποίηση αλλά και συγκίνηση, με την κοινή αίσθηση ότι οι δράσεις στο συγκεκριμένο χώρο είναι τόσο απαραίτητες όσο και απαιτητικές και με μία διάθεση να συνεχίσουμε την προσπάθεια για υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων στον Αυλώνα.     
Προσωπικά, πήρα μεγάλη ικανοποίηση από τη συγκεκριμένη δράση, αφού είχα την ευκαιρία να ξαναμπώ μετά από καιρό σε έναν χώρο δύσκολο όσο και αγαπημένο. Η συνεργασία μου με την ομάδα παρέμβασης ήταν εξαιρετική και έμαθα πολλά δουλεύοντας με τους νέους κρατούμενους. Εύχομαι καλή δύναμη για μία όμορφη συνέχεια.
Eυχαριστούμε θερμά το ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη γιατί σε καιρούς που δεν διατίθενται δημόσιοι πόροι για τις δράσεις μας στις φυλακές, μας ενισχύει οικονομικά για την πραγματοποίηση αυτής της πολύ σημαντικής παρέμβασής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.