Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Έναρξη εργαστηρίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Την Τρίτη, 18.1, επισκεφτήκαμε το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα και είχαμε μία συνάντηση με το διευθυντή του καταστήματος και την κοινωνική υπηρεσία. Στόχος της συνάντησης ήταν να συζητήσουμε την πρόθεση/πρόταση της ΑΡΣΙΣ να πραγματοποιήσει ένα εργαστήρι graffiti μέσα στη φυλακή, μετά από αρκετή απουσία μας στον χώρο αυτό με ομαδικές δραστηριότητες για τους νέους κρατούμενους.
Η πρόταση έγινε αποδεκτή με θετική διάθεση από το διευθυντή της φυλακής. Μετά από αρκετή συζήτηση, καταλήξαμε στη συμφωνία για την πραγματοποίηση του εργαστηρίου, το οποίο θα έχει σαν στόχο την εκπαίδευση μίας ομάδας νέων κρατουμένων στις τεχνικές του graffiti και το βάψιμο ενός τοίχου στο μεγάλο προαύλιο. Μέσα από τις διεργασίες αυτές, στόχος μας είναι και η υποστήριξη των νέων κρατουμένων που θα συμμετάσχουν στο εργαστήρι και η δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας, αλληλοσεβασμού, αποδοχής και ελεύθερης έκφρασης μέσα από την τέχνη στην ομάδα.
Η πραγματοποίηση του εργαστηρίου γίνεται δυνατή μετά από τη θετική απάντηση που λάβαμε από το Ίδρυμα Λεβέντη στις χορηγικές μας αιτήσεις. Το εν λόγω Ίδρυμα διατέθηκε να κάνει μία χορηγία, η οποία αφορά εστιασμένα στην πραγματοποίηση μίας δράσης δημιουργικής απασχόλησης σε χώρους κράτησης.
Με τον τρόπο αυτό, επιστρέφουμε σε έναν χώρο παρέμβασης και δράσης της ΑΡΣΙΣ, ο οποίος μας αφορά και μας αγγίζει ιδιαίτερα, με την ευχή να βρεθούν τρόποι να υπάρξει συνέχεια στη δουλειά μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.