Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Καταστήματος κράτησης γυναικείων φυλακών Θήβας

Αρκετά χρόνια τώρα έχουν εισβάλει στη ζωή μας τα λεγόμενα blogs(φόρουμ συζητήσεων). Τα blogs είναι ιστοχώροι ή ιστοσελίδες που ανανεώνονται τακτικά συνήθως σε καθημερινή βάση.Περιέχουν πληροφορίες σχετικές με ένα θέμα και συνήθως χρησιμοποιούνται σαν καθημερινά ημερολόγια από τους δημιουργούς τους. Ημερολόγια που αφορούν την προσωπική ζωή ή τα ενδιαφέροντα του εκδότη τους.Αποτελούν,με λίγα λόγια,έναν τρόπο έκφρασης των διαχειριστών τους.
Στα τέλη,λοιπόν,του περασμένου Οκτώμβρη μέλη του προσωπικού των Γυναικείων φυλακών της Θήβας αποφάσισε τη δημιουργία ημερολογίου-blog του συγκεκριμένου καταστήματος κράτησης.Η διευθύντρια,οι υπάλληλοι αλλά και οι κρατούμενες μιλούν ανοιχτά για όσα συμβαίνουν ,για όσα σκέφτονται ,για αυτά που θέλουν για να κρατήσουν τη ρότα.'' Ένα κομμάτι της κοινωνίας μας αποκλεισμένο και παρεξηγημένο ζητάει να βγει απ’τα σκοτάδια και να πάρει την θέση του δίπλα σας.Γιατί τα μέλη αυτής της μικρής κοινωνίας θέλουν και πρέπει να είναι δίπλα σας .Ετσι κι αλλιώς ανάμεσα α'αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να υπάρχει ένας φίλος ή ο γείτονάς σας.Ανάμεσα σ'αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να είναι η γυναίκα σας ή ακόμα και το παιδί σας''.
Εδώ είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορεί κανείς να επισκεφτεί για να δει τους χώρους της φυλακής,τις δράσεις των κρατουμένων αλλά και αναφορές σε οργανώσεις(όπως στην Άρσις) που παρεμβαίνουν στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης.


1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά,θεωρώ πως δεν είναι τόσο σωστή η δημιουργία αυτού του blog.Σε έναν χώρο κράτησης αναπόφευχθα υπάρχει μια σχέση εξουσίας κυρίαρχου και κυριαρχούμενου και αυτό είναι αδύνατον να αλλάξει.Κατά την άποψη μου,οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι και ένα μέσο έκφρασης όπως το blog δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.Βέβαια,αυτό δεν μειώνει τις προθέσεις αυτών που το δημιούργησαν και μπορεί να είχαν και κάτι διαφορετικό στο μυαλό τους,το οποίο δεν το διαπίστωσα επισκέπτοντας την συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.