Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού έγινε 21 χρόνων!

Σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2010, η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιου έκλεισε τα 21 της χρόνια. Η Σύμβαση είναι ένα νομικό κείμενο, που κάποιοι το αποκάλεσαν "ειρηνική επανάσταση" για τα παιδιά όλου του κόσμου, καθώς ανέδειξε τη θέση των παιδιών ως υποκειμένων δικαιωμάτων και έθεσε τις κυβερνήσεις απέναντι στις υποχρεώσεις τους να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ευρύτερη δυνατή εφαρμογή τους. Επίσης καθιέρωσε ένα σύστημα παρακολούθησης της εφαρμογής της και τα μέλη που την υπέγραψαν και επικύρωσαν (193) είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν κάθε 5 χρόνια έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της.
Η ΑΡΣΙΣ είναι ιδεολογικά και έμπρακτα δεσμευμένη να παλεύει διαρκώς για την πληρέστερη εφαρμογή της Σύμβασης αλλά και να αποτυπώνει τις ελλείψεις της κοινωνικής πολιτικής σε αυτό τον τομέα. Για τον λόγο αυτό συμμετέχει στο Δίκτυο Μ.Κ.Ο. για την παρακολούθηση της εφαρμογής της ΔΣΔΠ, που ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο, και στην προετοιμασία εναλλακτικής έκθεσης, μετά την εθνική έκθεση που στάλθηκε και δημοσιοποιήθηκε το 2009. Σύντομα ελπίζουμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Τη σημερινή μέρα όμως, με αφορμή την επέτειο των 21 χρόνων, αλλά και την οικονομική κρίση που φαίνεται διαρκώς να γεννά νέες υποχρεώσεις στους πολίτες και περιορισμό των δημοσίων δαπανών προς όφελός τους, ας φιλοξενήσουμε σε αυτό το blog μιαν ευχή και δέσμευση να μην επιτρέψουμε στην χώρα μας να χειροτερέψει η κατάσταση των παιδιών, ιδίως των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων, και να μην περιοριστούν άλλο τα δικαιώματά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.