Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Εντυπώσεις από την Έκθεση του εργαστηρίου Γυναικείων Φυλακών Θήβας

Η έκθεση του εργαστηρίου «Λόγος και Ύφασμα» έληξε χτες. Πήγαν όλα πολύ καλά! Τόσο το Σάββατο στα εγκαίνια όσο και τις υπόλοιπες μέρες, μαζευτήκαμε φίλοι και συνεργάτες, θαυμάσαμε τα έργα των γυναικών, κουβεντιάσαμε τα όσα τρέχουν εντός και εκτός «τειχών» και, γενικά, τιμήσαμε, υποστηρίξαμε και χαρήκαμε μία πολύ όμορφη και δημιουργική έκθεση. Η εκπαιδεύτρια του εργαστηρίου Εύα Χειλαδάκη, ακούραστη και απτόητη, ήταν εκεί για 9 ώρες και τις τρεις μέρες (!), ενώ εθελοντές, συνεργάτες και στελέχη της ΑΡΣΙΣ τής έκαναν παρέα σε «βάρδιες». Ο χώρος της Μαιρηβή μας παραχωρείται για πολλοστή φορά (ευχαριστούμε!!).
Στο χώρο υποδοχής της έκθεσης, πέρα από τα κεράσματα, υπήρχε το βιβλίο εντυπώσεων, στο οποίο γράφτηκαν και πάλι όμορφα μηνύματα προς τις γυναίκες του εργαστηρίου, ενώ ο/η κάθε επισκέπτης/τρια είχε την ευκαιρία να γράψει ένα μήνυμα σε χριστουγεννιάτικες κάρτες που απευθύνονταν ονομαστικά σε κάθε μία από τις κρατούμενες. Ακόμα, οι πιο «τολμηροί» έστειλαν τα μηνύματά τους μέσα από σύντομα βιντεάκια.
Όλο αυτό το υλικό θα το κουβαλήσουμε μαζί μας στις 21 Δεκεμβρίου, οπότε και θα πάμε στη φυλακή της Θήβας μία ομάδα από στελέχη, εθελοντές και συνεργάτες της ΑΡΣΙΣ, για να ευχηθούμε στις γυναίκες του εργαστηρίου και να τους παρουσιάσουμε τα μηνύματα από την έκθεση.   
Παράλληλα, η εθελοντική ομάδα της γυναικείας φυλακής μεγαλώνει. Αποτελείται πια από πέντε εθελόντριες και εθελοντές και, με αυτό τον τρόπο, η δράση ενισχύεται σημαντικά.
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τσέπες όλων μας αυτό τον καιρό, οι εισπράξεις δεν πήγαν άσχημα. Κινήθηκαν μακριά από προηγούμενους αριθμούς, αλλά κοντά σε ρεαλιστικούς για την εποχή στόχους. Οι γυναίκες του εργαστηρίου θα λάβουν άλλο ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, χάρη στους φίλους και φίλες που επισκέφτηκαν την έκθεση και αγόρασαν ένα από τα πολύ εμπνευσμένα και ιδιαίτερα δημιουργήματά τους. Προσωπικά ευχαριστώ πολύ όσους συνεισέφεραν σε αυτό.
Με συγκινεί κάθε φορά που εκτίθενται οι δημιουργίες του εργαστηρίου. Πίσω από κάθε ύφασμα, κάθε βελονιά, κάθε κουμπί κρύβεται και μια ιστορία. Και όλο αυτό γέμισε τον όμορφο χώρο της Μαιρηβή με μία ενέργεια μοναδική.
Ευχή για τα Χριστούγεννα η ελευθερία, λοιπόν.
Για όλους και όλες μας.
Καλή συνέχεια.

1 σχόλιο:

  1. Άν και κατάφερα να είμαι εκεί μόνο την Κυριακή θεωρώ πως ήταν ο καταλληλότερος χώρος για να να παρουσιαστούν οι δημιουργίες των γυναικών. Ένας ζεστός χώρος μπόρεσε να φιλοξενήσει τις χειροτεχνίες(πραγματικά πολύ καλά δουλεμένες και με πολύ μεράκι) γυναικών που καθημερινά βιώνουν ατελείωτες ώρες μοναξιάς.Πολλά συγχαρητήρια στην Άρσις και φυσικά στην Εύα!!!Πιστεύω πως το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου θα συγκινήσει τις κρατούμενες και θα τις δώσει δύναμη!!!Καλή Κοινωνία σε όλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.