Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Αναβλήθηκε τελικά η δράση της 12 Δεκέμβρη στην Πανεπιστημίου

Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι αναβλήθηκε το κλείσιμο της Πανεπιστημίου έτσι η παρακάτω δράση που προγραμματίζαμε, αναβλήθηκε. Αν προσδιοριστεί νέα ημερομηνία θα σας το ανακοινώσουμε. Η ανακοίνωσή μας είχε ως εξής:

Την Κυριακή 12/12/2010 12:00 με 14:00 θα είμαστε στην Πανεπιστημίου, που θα χει πεζοδρομηθεί ειδικά για εκείνη την ημέρα από τις 10:00-16:00 και σας καλούμε να γνωρίσετε από κοντά την «Δράση με τα Παιδιά στο Δρόμο», τους εθελοντές και τα στελέχη της ΑΡΣΙΣ και όλοι μαζί να συμμετέχουμε στην δημιουργία ενός πολύχρωμου και διαφορετικού δέντρου από το κάθε παιδί που θα βρεθεί εκεί.

Ζωγραφίζοντας μαζί μας, σε γιορταστική ατμόσφαιρα, θα έχουμε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις μας με τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο, και να κουβεντιάσουμε τρόπους με τους οποίους μπορείτε και σεις να γίνεται μέρος αυτής της προσπάθειας, που στόχο έχει την υποστήριξη των παιδιών και την προστασία τους από την παιδική εργασία.
Η ΑΡΣΙΣ αναπτύσσει από τον Σεπτέμβριο του 2006 ενέργειες με στόχο την παρατήρηση, προσέγγιση, αρωγή, προστασία, επαναπατρισμό και διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των παιδιών που βρίσκονται σε συνθήκες δρόμου ή είναι θύματα παράνομης διακίνησης και εκμετάλλευσης επιδιώκοντας παράλληλα την ευαισθητοποίηση του κοινού στο ζήτημα.
Τα στελέχη και οι εθελοντές της ΑΡΣΙΣ, μέσα από τη δράση στο δρόμο, οργανώνουν δραστηριότητες που αποσκοπούν στη δημιουργική απασχόληση των “παιδιών του δρόμου ” σαν μικρά διαλείμματα ξεκούρασης και επικοινωνίας από την πολύωρη εργασία τους.
Οι δημιουργικές αυτές δραστηριότητες, περιλαμβάνουν την εικαστική έκφραση των παιδιών μέσα από τη διαδικασία της ελεύθερης ζωγραφικής και χειροτεχνίας, της κατασκευής αλλά και του παιχνιδιού. Παράλληλα, η συμβολή μουσικών κομματιών, κοντά στα ακούσματα των παιδιών, είναι βοηθητική ως προς την έμπνευση των παιδιών και τη δημιουργία ενός θετικού, ευχάριστου και δημιουργικού κλίματος.
Στόχος των εργαστηρίων είναι η δημιουργία ενός προστατευμένου χώρου αναφοράς για τα παιδιά, όπου μπορούν να επικοινωνήσουν με ασφάλεια και να αναπτύξουν ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης.

Τα Δημιουργικά Εργαστήρια στο Δρόμο πραγματοποιούνται μεσημεριανές ώρες , δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

Σας περιμένουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.