Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

11 Δεκέμβρη:Παγκόσμια ημέρα του παιδιού

Πόσες φορές , δεν έχουμε ακούσει για “το παιδί, που όλοι κρύβουμε μέσα μας” ή άλλες τέτοιες εκφράσεις.Νομίζω, πως όλοι καταλαβαίνουμε, ότι τα παιδιά, δεν είναι παρά, το παρελθόν και το μέλλον μας.
Η παιδική ηλικία είναι μια ξεχωριστή περίοδος στη ζωή του καθενός.Σκανδαλιές, ατελείωτο παιχνίδι,αθώα ψέμματα είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από αυτά που έχουμε βιώσει ως παιδιά.Πόλλα,όμως,παιδιά δεν έχουν βιώσει τέτοιες καταστάσεις αλλά η παιδική τους ζωή χαρακτηρίζεται από βία,απόρριψη.και αποκλεισμό από κοινωνικά αγαθά.
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που υιοθετήθηκε απο τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, πρόσφερε ένα νέο ορισμό για την παιδική ηλικία με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήταν ο προάγγελος για σημαντικές προόδους στην πραγμάτωση των δικαιωμάτων των παιδιών στην επιβίωση, την υγεία και την εκπαίδευση μέσω της παροχής των στοιχειωδών αγαθών και υπηρεσιών. Επιπλέον, η αυξανόμενη αναγνώριση της ανάγκης να δημιουργήσουμε ένα προστατευτικό περιβάλλον για να θωρακίσουμε τα παιδιά απέναντι στην εκμετάλλευση, την κακοποίηση και τη βία.
Παρόλα αυτά η βία και η ανισότητα στις παιδικές ηλικίες δεν έπαψε να υπάρχει.Και δεν θα πάψει να υπάρχει αν δεν γνωρίσουμε ποτέ ακριβώς το πότε και πως να μεταμορφώσουμε την ίδια την κοινωνία.Υψώνοντας σημαίες,χτυπώντας γροθιές στο τραπέζι,καταστρέφοντας και λεηλατώντας,δεν είναι δυνατόν να έχουμε καμία αλλαγή.Τα μέσα που μπορούν να μεταβάλλουν κάθε επικρατούσα κατάσταση είναι η νοημοσύνη,η λογική,η διαλεκτική,με μια λέξη,η πνευματική καλλιέργεια και σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτά η φαντασία...
Μια ρομαντική πρόταση προκειμένου ο καθένας μας να απολαμβάνει το δικαίωμα στην ελευθερία,στη ΖΩΗ http://www.youtube.com/watch?v=Rz733amDKbc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.