Αναλυτική ενημέρωση για την ΑΡΣΙΣ υπάρχει στο: http://www.arsis.gr/

Επικοινωνήστε με το γραφείο της ΑΡΣΙΣ στο:arsisathina@gmail.com, 2108259880
Επικοινωνήστε με την Εστία Προσφύγων στο:estiaprosfygon@gmail.com, 2109416210

Τραπεζικός Λογαριασμός για δωρεές - συνδρομές: ALPHA BANK 142 00 2002 00 8979
Τρέχοντας για τα παιδιά στο δρόμο: ALPHA BANK 142 00 2002 00 6623

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη στην Γυναικεία Φυλακή Θήβας

Την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου, η νέα και ενισχυμένη ομάδα παρέμβασης στη ΓΦΘ επισκέφτηκε τη φυλακή, για να περάσει χρόνο με τις γυναίκες του εργαστηρίου "Λόγος και Ύφασμα" και να μοιράσει δώρα και ευχές. Πολλά στάθηκαν στο δρόμο μας (απεργίες, δυσκολίες στη εσωτερική συνεννόηση της φυλακής, σκυλάκια που αρρώστησαν και τους ευχόμαστε περαστικά..), αλλά η ομάδα απάντησε στις πρώτες δοκιμασίες με θάρρος και ψυχραιμία.

Αφού έγινε η πρώτη γνωριμία με τις γυναίκες της ομάδας, παρουσιάσαμε μία παρουσίαση σε Power Point, με φωτογραφίες από την πρόσφατη έκθεση στη Μαιρηβή καθώς και κάποια βιντεάκια με ευχές από επισκέπτες της έκθεσης. Στη συνέχεια, δώσαμε στην κάθε μία από τις γυναίκες μία χριστουγεννιάτικη κάρτα με το όνομά της, πάνω στην οποία οι επισκέπτες είχαν γράψει ευχές και σκέψεις. Τέλος, κεράσαμε μελομακάρονα και άλλα καλούδια και δώσαμε χρόνο για καλύτερη γνωριμία μεταξύ μας και συζήτηση για τις μέρες που έρχονται.  
Οι μέρες αυτές είναι ιδιαίτερα ζόρικες μέσα στη φυλακή. Η ανάγκη για επαφή, για επικοινωνία και μοίρασμα είναι έντονη και τα δώρα "απ'έξω" ενθουσίασαν και συγκίνησαν. Και εγώ έφυγα συγκινημένος από τη Θήβα, και κουρασμένος και προβληματισμένος. Μια χαραμάδα αισιοδοξίας ανοίγει το πείσμα της Εύας καθώς και η προοπτική της ομάδας εθελοντών/τριών που δημιουργείται, μίας ομάδας αληθινής ΔΡΑΣΗΣ, και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, που έχει μπροστά της ένα έργο ιδιαίτερο και δύσκολο, αλλά γεμάτο ουσία, συναίσθημα, κίνηση και πλούτο.
Καλά μας επόμενα ταξίδια, λοιπόν, προς και από τη Θήβα και όπου αλλού.
Καλά κουράγια και ευχές για ελευθερία στα μέσα μας, σε μέρες που γιορτάζουν η γέννηση και η νέα αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.